
El Gremi d’Hostaleria d’Osona i la Fundació Osona Gastronomia, juntament amb l’Ajuntament de Vic, organitzen la segona edició de les Jornades gastronòmiques de l’escudella i carn d’olla. Aquesta activitat es porta a terme del 15 al 24 de febrer, amb un menú d’escudella i carn d’olla que es pot degustar a 24 restaurants de la comarca d’Osona que s’ha adherit a la proposta.
La cirereta del pastís, però, ha tingut lloc aquest cap del setmana, del 15 al 17 de febrer, on s'ha pogut gaudir d’un programa d’activitats gastronòmiques, amb tallers de cuina, degustacions, tasts i presentació de productes, a la carpa que es va instal·lar al carrer Verdaguer de Vic, a l’entrada del carrer Major. Com a data destacable, dir que es van servir uns 2.000 tastets d'escudella i carn d'olla.
El programa també va incloure un mercat d’artesans alimentaris i una trobada de vi i cervesa, durant tot el cap de setmana, a la plaça Major.
Aquestes jornades tenen com a objectiu fomentar el turisme gastronòmic a Vic i a la comarca d’Osona, que beneficia un ampli sector que inclou restaurants, allotjaments, comerç, industria alimentària, artesans de boca i el sector serveis en general. Aquesta activitat esta inclosa dins el projecte de la candidatura de Vic, ciutat UNESCO de la Gastronomia , la qual, precisament, va rebre fa uns dies el suport del Govern de la Generalitat.
Programa de les activitats a la carpa
Més informació i restaurants adherits
Galeries de fotos:
- 2013 (Josep Maria Costa)
- 2012 (Josep Maria Costa)