El Lluçanès estrena una ruta dedicada a la tòfona

Es tracta d'un recorregut per descobrir més a fons els orígens i característiques del producte

Publicat el 06 de juliol de 2021 a les 16:55
El Consorci del Lluçanès ha impulsat una nova ruta agroalimentària per descobrir més a fons la tòfona. L’objectiu de la ruta és dinamitzar i promocionar el sector de la tòfona al Lluçanès i donar a conèixer tots els seus valors a través d’activitats pedagògiques, experiencials i naturals. 

Les activitats poden ser visites guiades a una explotació de tòfona per conèixer com es produeix i recol·lecta aquest producte, visites gurmet per assaborir productes elaborats amb tòfona, tastets i maridatges amb tòfona, o una experiència de tofonoteràpia a la pròpia pell. 

Es dona el tret de sortida de la ruta amb la tòfona blanca o tòfona d’estiu, a l’espera de l’època de la tòfona negra o d’hivern un cop comenci la tardor. 

Aquesta ruta de la tòfona és la tercera ruta turística per donar a conèixer els productes locals del territori, i se suma a la Ruta del Pa i a la Ruta de la Llet.