18
de febrer
de
2021, 08:55
El Trufforum Vic, la Festa de la Tòfona i la Gastronomia, se celebrarà enguany en format virtual del 22 al 28 de febrer. Enguany el certamen tindrà quatre seus: Vic, Terol, Castella i Lleó i l'Occitània. El president de Fires i Mercats de Vic, Titi Roca, remarca la voluntat de Vic d'esdevenir un referent mundial dins del sector de la tòfona. De la seva banda, Daniel Oliach, tècnic del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, destaca que el nou format online "pot suposar una gran oportunitat per a la internacionalització" del festival. Les quatre seus aniran programat diferents continguts –en quatre idiomes diferents- que quedaran penjats a la web www.trufforum.com de manera permanent.
Pel que fa al programa d'activitats proposades des de Vic, en la roda de premsa de presentació s'ha destacat el protagonisme que tindrà la gastronomia. La idea és que, a través d'aquesta, es contribueixi a la promoció de l'ús de la tòfona a la cuina de casa, per tal de desmitificar aquest producte, i apropar-lo, cada vegada més, al consumidor final. Així ho ha reivindicat també Josep Puigdollers, president de la Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic, que ha fet una crida a perdre la por a aquest producte i a utilitzar-lo de manera habitual.
Amb l'objectiu de representar tot el territori català, el programa inclourà un "Recorregut gastronòmic per Catalunya" de la mà de cuiners com Quim Casellas (restaurant Casamar, Llafranc), Rafel Múria (restaurant Quatre Molins, Cornudella de Montsant) o Eduard Aliberch (restaurant Cal Jutge, d'Orís). A més, hi haurà altres activitats com els tallers d'anàlisis sensorials; tallers per infants; o reportatges sobre la cerca de tòfones i la plantació. El programa el completarà el "Seminari Científic: Avenços en el coneixement de la tòfona i la tubericultura", amb ponències destinades al sector més professional.
Durant la presentació també s'ha revelat el nom de l'Ambaixador de la Tòfona 2021, que enguany serà l'osonenc Nandu Jubany.
Pel que fa al programa d'activitats proposades des de Vic, en la roda de premsa de presentació s'ha destacat el protagonisme que tindrà la gastronomia. La idea és que, a través d'aquesta, es contribueixi a la promoció de l'ús de la tòfona a la cuina de casa, per tal de desmitificar aquest producte, i apropar-lo, cada vegada més, al consumidor final. Així ho ha reivindicat també Josep Puigdollers, president de la Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic, que ha fet una crida a perdre la por a aquest producte i a utilitzar-lo de manera habitual.
Amb l'objectiu de representar tot el territori català, el programa inclourà un "Recorregut gastronòmic per Catalunya" de la mà de cuiners com Quim Casellas (restaurant Casamar, Llafranc), Rafel Múria (restaurant Quatre Molins, Cornudella de Montsant) o Eduard Aliberch (restaurant Cal Jutge, d'Orís). A més, hi haurà altres activitats com els tallers d'anàlisis sensorials; tallers per infants; o reportatges sobre la cerca de tòfones i la plantació. El programa el completarà el "Seminari Científic: Avenços en el coneixement de la tòfona i la tubericultura", amb ponències destinades al sector més professional.
Durant la presentació també s'ha revelat el nom de l'Ambaixador de la Tòfona 2021, que enguany serà l'osonenc Nandu Jubany.