Els 5 restaurants imperdibles d'Osona i el Lluçanès

Ambdues comarques estan farcides de restaurants per descobrir el patrimoni gastronòmic del territori

Descobreix el patrimoni gastronòmic d'Osona i el Lluçanès a través dels seus restaurants.
Descobreix el patrimoni gastronòmic d'Osona i el Lluçanès a través dels seus restaurants. | Osona.com
29 de setembre de 2023
Actualitzat: 10 de novembre, 13:52h
Osona i el lluçanès són territoris amb pobles amb encant, espectaculars rutes pels paratges naturals i amb un ampli patrimoni arquitectònic, històric i cultural. Però també destaquen pels productes de proximitat i la gastronomia, essent una zona farcida de restaurants que ofereixen una cuina de qualitat, quilòmetre zero, tradicional i també amb tocs de modernitat.

De la llarga llista d'establiments assentats al territori, Osona.com n'ha escollit cinc per iniciar una ruta gastronòmica pels restaurants imperdibles d'ambdues comarques.
 

Can Pairot

Ubicat en una antiga masia catalana situada a Santa Cecília de Voltregà, Can Pairot és una aposta segura. Amb una carta de plats àmplia, les especialitats del lloc són els menjars casolans –sempre d'elaboració pròpia-, els guisats tradicionals de la zona i la carn a la brasa. Els productes de la terra i de collita pròpia són la base de la seva cuina: disposen d'hort a on cultiven les verdures i, fins i tot, de corral on tenen pollastres, gallines, ànecs o oques. Un secret: l'amanida de ceba amb tomàquet ratllat, l'entrant que més triomfa.
 

Restaurant Can Pairot, Osona. Foto: Can Pairot

 

Mas Albareda

Sant Julià de Vilatorta és l'assentament del restaurant del Mas Albareda, un establiment sota la batuta de Nandu Jubany que presenta l'equilibri entre la cuina tradicional del territori i la modernitat. Els productes de proximitat, de l'hort a la taula, són la base dels plats que s'ofereixen amb unes presentacions que cuiden el més petit detall per fer xalar la vista i el paladar dels comensals.
 

El restaurant Mas Albareda de Sant Julià de Vilatorta. Foto: Mas Albareda

 

Braseria El Coll

Rupit, petit municipi situat a l'espectacular serra del Collsacabra, és conegut per ser un dels pobles amb més encant de Catalunya, una localitat que també pot fer gala del patrimoni gastronòmic del territori. Aquest és el cas de la Braseria El Coll, situada a pocs minuts del centre de l'idíl·lic de Rupit i a on predomina la cuina tradicional especialitzada, com el seu nom indica, en productes de proximitat fets en brases de pedra volcànica. Els grans i gustosos entrecots són un dels plats estrella de l'establiment.
 

La Braseria El Coll de Rupit. Foto: El Coll

 

L'Arumí

Si el que busques és qualitat i un ambient familiar per sentir-te com a casa, el restaurant l'Arumí de Sant Eugènia de Berga és bona opció. Un establiment amb 50 anys d'experiència a les espatlles que ofereix des de cuina tradicional catalana fins a plats més moderns i elaborats. Els productes de qualitat i proximitat són la base de la carta, l'especialitat de la qual és el peix i el marisc fresc. Per llepar-se'n els dits!
 

El restaurant l'Arumí, a Santa Eugènia de Berga. Foto: Restaurant l'Arumí

 

Fonda Sala

Situat a Olost, al Lluçanès, la Fonda Sala és restaurant d'estrella Michelin: fa més de 25 anys que van rebre la primera distinció i el passat novembre van tornar a revalidar el títol. D'ambient familiar i tranquil, aquest restaurant situa en el mapa el potencial gastronòmic de la comarca a través d'una cuina basada en productes de proximitat com els bolets i la caça, a més de maridatges amb vins espectaculars. En definitiva, una experiència sensorial que no deixa indiferent.
 

La Fonda Sala, a Olost. Foto: Fonda Sala