Fonda Sala, com a casa

Els temps canvien, però les fondes perduren.

Publicat el 09 de juliol de 2011 a les 19:48
Fonda Sala, a Olost.

Els temps canvien però les fondes perduren. Aquests establiments, llocs on menjar bé i passar la nit, sempre s’han caracteritzat per oferir bona qualitat i, sobretot, un tracte familiar. I d’això en té molt la Fonda Sala, dirigida i portada pel xef Toni Sala i la seva família.

La Fonda Sala està situada a Olost de Lluçanès (plaça Major, 17), garantia ja de tranquil·litat i clima saludable. Disposa d’una terrassa d’estiu, a l’entrada, que ens recorda els bars de poble de tota la vida, sensació que perdura un cop s’entra, ja que trobem una barra i una sala amb taules sense grans ornaments. Aquí es pot degustar un menú diari a preu popular i aquí també dinen i sopen les persones allotjades a les habitacions de la fonda. Àpats casolans i suculents del receptari català que en Toni Sala domina a la perfecció i amb el què afirma trobar-se identificat. És per això que en les seves cartes aquest cuiner mai deixa de tenir receptes com a ara el capipota o qualsevol altra on la carn de porc, ben arrelada a la comarca, és la protagonista.

Al fons del local s’obre un altre menjador, en aquest cas decorat d’una forma més elegant i amb un estil molt clàssic. Aquí es pot degustar la que es podria dir “alta cuina” de la Fonda Sala, les creacions del xef, que mai perden, però, la línia de la cuina catalana. Destaquen, sense cap mena de dubte, els plats de caça quan és temporada -cal provar la becada d’en Toni!- la utilització dels bolets i el gran coneixement de l’ús de la tòfona d’aquest cuiner. Els bons entesos fan, com a mínim, una “peregrinació” a l’any a la Fonda Sala per gaudir plenament d’aquestes propostes. Com a bon cuiner de la terra, Toni Sala utilitza allò que el temps i les collites ofereixen i, carn apart, treballa també amb un gran encert tot tipus de peix.

Naturalment, la carta de vins està a l’alçada dels plats. El restaurant disposa d’un celler on, a temperatura i humitats controlades, reposen vins, caves i xampanys catalans, espanyols, francesos, australians, americans... Si sou amants dels bons vins, demaneu que us ensenyin el celler i algun dels petits tresors que guarda allà en Toni Sala.

  Web de la Fonda Sala