ICV-EUiA portarà una moció al proper ple de Vic, el dimecres 1 d’agost, on reclama que el Departament d’Ensanyament autoritzi un cicle formatiu públic d’elaboració de productes alimentaris, vinculat i ubicat en un institut de la ciutat per al curs 2013-14.
De la mateixa manera, es demana a l’alcalde de Vic i a la direcció de la UVic que desisteixin en la seva intenció d’implantar uns estudis semblants a la ciutat d’Olot, però de caràcter privat. Els ecosocialistes entenen que aquests estudis perjudicarien les aspiracions de la proposta pública que fins a dia d’avui s’havia reclamat per part dels agents socials, sindicats, empresaris i institucions de la comarca.
“Ara toca defensar la comarca i la ciutat, i deixar-se d’estratègies surrealistes”, ha declarat a Osona.com Arnau Martí, president d’ICV Osona. “És lamentable que l’alcalde defensi el que està defensant”, conclou el dirigent ecosocialista.
La moció d’ICV-EUiA també insta el Departament d’Empresa i Ocupació a impulsar un Centre d’Innovació i Formació Ocupacional (CIFO) del sector agroalimentari a la comarca d’Osona de caràcter públic.
Una història amb un desenllaç sorprenent
L’enuig d’ICV sorgeix perquè la Fundació Universitària Balmes (FUB), amb l’alcalde Josep M. Vila d’Abadal al capdavant, s’ha despenjat a última hora del CESCO (Consell Econòmic i Social de la Comarca d’Osona) i ha proposat un cicle de formació de grau mitjà d’elaboració de productes alimentaris de caràcter privat, que es faria a Olot. El CESCO, per la seva banda, manté la seva proposta de caràcter públic a Osona, la qual ja està pràcticament assumida pel Departament d’Ensenyament. Des dels sindicats es pateix perquè al final, amb tanta competència, no se n’acabi fent cap.
La iniciativa de crear un cicle de caràcter públic d’aquest tipus ve de temps, a demanda dels empresaris i amb l’objectiu de convertir la comarca d’Osona en un referent del sector, també en l’àmbit formatiu. La proposta la va assumir el CESCO, una entitat en la que hi ha representants dels sindicats, el Consell Comarcal d’Osona, la Cambra de Comerç, l’Ajuntament, la FUB (ens que gestiona la UVic) i el Consell Empresarial d’Osona. El cicle permetria treure un títol de tècnic en elaboració de productes alimentaris, una titulació que en aquests moments només s’imparteix a Guissona i Barcelona.
Les converses ja estaven molt avançades amb el Departament d’Ensenyament, que era qui havia d’homologar la titulació i aportar el professorat. Per la seva banda, des d’Osona, el CESCO havia de trobar un espai a dins d’un institut de la comarca, per tal d’impartir les classes i un lloc per fer les pràctiques. En aquest últim cas, es va pensar en un espai a la masia del Bruguer, al costat de l’illa càrnia. Finalment, però, es va descartar aquesta opció perquè requeria una inversió massa important.
Fa un parell de mesos, en la mateixa reunió del CESCO, la FUB va informar als assistents que tenia la intenció de començar un cicle de formació alimentària de caràcter privat juntament amb la FECIC (Federació d’Indústries Càrnies de Catalunya), una formació que podria “ser complementària i no es trepitjaria” amb el cicle que proposava el CESCO. Fa unes setmanes, a més, es va fer públic que aquest cicle s’impartiria a Olot.
Tant des de la FUB com del CESCO s’estan ultimant els tràmits per fer la petició formal de les seves respectives propostes al Departament d’Ensenyament, de cara a iniciar les activitats al curs 2013-2014. La paraula, en els propers mesos, la té la Generalitat.
ICV-EUiA portarà al ple de Vic el cicle formatiu d'elaboració de productes alimentaris
Els ecosocialistes reclamen que sigui públic i que es faci a la ciutat, no a Olot.
Ara a portada
-
Societat Salut i l'Ajuntament de Vic perfilen la cessió del solar del Mercat Municipal per construir-hi un nou CAP Irene Giménez Vinyet
-
Societat Osona Salut Mental amplia les instal·lacions amb consultoris nous i sales per a teràpies de grup Redacció
-
Ciutats Sau instal·la alarmes per advertir la població en cas de trencament de la presa Arnau Urgell i Vidal
-
Cultura i Mitjans El bressol original que va allitar Jacint Verdaguer s'exposarà de forma permanent a la Casa Museu de Folgueroles Redacció
-
Publicat el 27 de juliol de 2012 a les 17:33
Et pot interessar
-
Societat Un de cada cinc adolescents de la Catalunya Central presenta un consum de risc d'alcohol
-
Societat La consellera Paneque visita les instal·lacions de la comunitat energètica Balenyà Sostenible
-
Societat L'equip d'agents cívics de Torelló comença a treballar per fomentar el civisme i la convivència al municipi
-
Societat Una quarantena d'artesans i 200 formatges per tastar i comprar al tall: torna el Lactium de Vic