Aquest diumenge, Vilanova de Sau es va engalanar per a l'ocasió: la tornada de la Fira d'Herbes Remeieres i Productes Artesans. Veïns del poble i visitants es van retrobar a la trentena edició de la fira que va tornar dos anys després de la irrupció de la pandèmia.
L'edició d'enguany ha estat més modesta que les anteriors. Quan es va començar a organitzar, per l'abril, no se sabia si podria arribar a fer-se. Tot i això, des de l'organització se'n fa una bona valoració.
En declaracions a Osona.com, Joan Carles Rey, director tècnic de l'Herbolari i de la fira, apunta que, tenint en compte el poc marge de temps i que feia dos anys que no se celebrava, estan satisfets.
[slideflaix]1667[/slideflaix]
"No hi va haver tantes parades com altres anys, però la plaça Major va tornar a estar plena", explica Rey, subratllant la bona afluència de públic. Pel que fa al nombre de parades, explica que van assistir-hi un 75% dels paradistes habituals, que també en fan una bona valoració.
A tot això, cal sumar-hi el tradicional concurs de rams de flors boscanes i la bona afluència en les conferències. Va cloure la fira la famosa xef d'El Ferrer de Tall, Maria Nicolau, amb la presentació del seu llibre. Tal com destaca Rey, la fira és possible gràcies a la col·laboració i la implicació de tots els veïns.
[h3]Professionalitzar la fira, un dels reptes[/h3]
La següent edició està prevista per al diumenge 4 de juny de 2023. Tal com explica Rey, en els propers dies hi haurà una trobada per fer una valoració més detallada i mirar quins són els futurs reptes. Un dels que apunta Rey és "la professionalització de la fira".
La Fira d'Herbes recupera el batec a Vilanova de Sau
Els carrers del poble es tornen a omplir de parades i activitats paral·leles amb la celebració de la 30a edició
ARA A PORTADA
-
El GDT reivindica la crisi de la pesta porcina com «una oportunitat» per «transformar el model» Irene Giménez Vinyet
-
El Govern avala l'ERTO que afecta 450 treballadors del Grup Jorge a Osona pel brot de pesta porcina Redacció
-
«Macrocultiu» o diversificació: la pesta porcina accelera el debat sobre el model econòmic a Osona Irene Giménez Vinyet
-
La CUP aposta per la diversificació del model productiu per posar fre al «monocultiu de porcs i turistes» Irene Giménez Vinyet
-
Publicat el 07 de juny de 2022 a les 17:36
Actualitzat el 07 de juny de 2022 a les 17:37
Et pot interessar
-
Societat
Vic celebra el Nadal amb un centenar de propostes repartides per tots els barris de la ciutat
-
Societat
Maria Nicolau posa en el punt de mira el menjar de l'Hospital de Vic: «Em va impactar»
-
Societat Què fer aquest cap de setmana a Osona i el Lluçanès: 12, 13 i 14 de desembre
-
Societat
Osona abordarà la problemàtica del sensellarisme de forma coordinada
-
Societat
Detinguts a Gurb després de ser enxampats amb una moto robada al maleter
-
Societat
Osona i el Lluçanès es bolquen amb «La Marató» 2025: totes les activitats
