
La Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Llonganissa de Vic ha entregat aquest divendres el seus premis anuals, que es van instituir amb la finalitat de promocionar aquesta IGP. En aquesta ocasió s’ha lliurat a l’empresa Cerveses Damm.
Enric Crous, director general del grup Cerveses Damm, ha recollit el guardó Llonganissa d’Or, atorgat per haver contribuït a la valorització de la gastronomia catalana i per ser una entitat implicada en diversos projectes socials.
Aquests premis es concedeixen des de l’any 2006 en reconeixement de la tasca realitzada per algun personatge en la defensa dels valors gastronòmics i ètics del nostre país. Aquest any, s’ha tingut en compte que l’empresa cervesera ha fet un anunci en el qual, a més de promocionar el seu producte, es fa ressò de molts altres productes típics de Catalunya. D’altra banda, segons el jurat del guardó, aquest anunci es premia igualment per ser una contribució a l’augment de l’autoconfiança dels catalans.
Llonganissa amb tomàquet i espàrrecs
A l’acte, celebrat a la sala Coll i Bardolet de l’edifici del Sucre, també s’ha fet entrega del guardó corresponent al primer concurs de Tapes amb Llonganissa de Vic, que s’ha realitzat entre alumnes de l’Escola d’Hosteleria d’Osona i ha estat organitzat per la IGP Llonganissa de Vic, l’Escola d’Hostaleria d’Osona i ImpeVic. Aquest és el primer any que es convoca aquest premi, amb la finalitat de donar més valor afegit al producte, mitjançant l’aportació de noves idees de consum.
L’estudiant de cuina Jesús Cobacho ha estat el guanyador de la primera edició del concurs per un estret marge de vots. Cobacho ha presentat una “Llonganissa de Vic amb dues textures, tomàquet caramel·litzat i espàrrecs verds”. En segona posició s’ha classificat David Altimir amb un “Regal de llonganissa i mil fulls de patata”. I el tercer ha estat Dídac Ortega amb un “Bunyol de llonganissa”. Els tres joves estudiants han evidenciat amb les seves elaboracions un gran nivell. Ha lliurat els corresponents trofeus l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal; la directora de l’Escola d’Hostaleria d’Osona, Dolors Casas; i el president de l’IGP de Vic, Urbici Escude.
Els alumnes de l’Escola d’Hostaleria d’Osona van presentar 22 receptes al concurs, de les quals 10 van passar a una segona fase. Finalment, un jurat especialitzat va establir les tres finalistes. En l’acte d’aquest divendres, els assistents han tingut l’oportunitat de degustar i jutjar les elaboracions finalistes, ja que s'ha qualificat aspectes com la presentació, el gust, l’originalitat o la potenciació de la llonganissa de Vic.
