La Federació Intercomarcal d'Hostaleria, Restauració i Turisme del Bages, Osona, Solsonès i Berguedà assegura que les noves restriccions decretades pel Govern per combatre els efectes del coronavirus "s'han fet des de Barcelona i sense pensar en els pobles petits", ja que el confinament municipal diari és un "tancament encobert" de tot el sector, sobretot el dels municipis petits, molt abundants a la Catalunya Central. "Què han de fer els establiments de Marganell, Rajadell o Fonollosa, per exemple, si no poden rebre gent de fora el poble?", es pregunten.
En un comunicat, la federació hotelera es pregunta "què passarà amb les pistes d'esquí, les cases de turisme rural o els restaurants que tenien reserves a partir del 7 de gener". Recorda que van demanar que els municipis petits poguessin “relacionar-se” amb els municipis més grans per tal de mantenir no només l'activitat, sinó la possibilitat d'abastir-se d'elements essencials. "A tots els municipis no trobem ni caixers, ni farmàcies, ni benzineres, ni un forn de pa", apunta.
Finalment, els gremis de la Catalunya Central insisteixen que l'hostaleria, la restauració i les empreses d'activitat de natura davant aquest nou confinament reclamen "ajudes directes per evitar el tancament i mortalitat empresarial". "Molts negocis que es troben aquests municipis es troben en una situació delicada després dels darrers mesos de restriccions per la pandèmia", reiteren.
[plantillacoronavirus]
La restauració i el turisme d'Osona denuncien que el nou confinament és un «tancament encobert»
El gremi assegura que la normativa "s'ha fet des de Barcelona i sense pensar en els pobles petits"
ARA A PORTADA
-
Set persones detingudes en un nou dispositiu contra la multireincidència a Vic i Manlleu Irene Giménez Vinyet
-
El GDT reivindica la crisi de la pesta porcina com «una oportunitat» per «transformar el model» Irene Giménez Vinyet
-
Ramaders d'Osona afectats per la pesta porcina del 2001: «No sé com ho vam resistir, no sabies on posar el bestiar» Redacció
-
La CUP aposta per la diversificació del model productiu per posar fre al «monocultiu de porcs i turistes» Irene Giménez Vinyet
-
«Macrocultiu» o diversificació: la pesta porcina accelera el debat sobre el model econòmic a Osona Irene Giménez Vinyet
Publicat el 07 de gener de 2021 a les 18:55
Et pot interessar
-
Societat
Espinelves posa punt i final a la Fira de l'Avet amb uns 120.000 visitants
-
Societat
Vic celebra el Nadal amb un centenar de propostes repartides per tots els barris de la ciutat
-
Societat
Maria Nicolau posa en el punt de mira el menjar de l'Hospital de Vic: «Em va impactar»
-
Societat Què fer aquest cap de setmana a Osona i el Lluçanès: 12, 13 i 14 de desembre
-
Societat
El Govern avala l'ERTO que afecta 450 treballadors del Grup Jorge a Osona pel brot de pesta porcina
-
Societat
Osona abordarà la problemàtica del sensellarisme de forma coordinada
