L’Escola d’Hostaleria d’Osona vol convertir-se en el referent gastronòmic comarcal

Publicat el 29 de juliol de 2008 a les 18:45
 
“En una comarca com Osona, amb tanta tradició grastronòmica, la marxa del Fòrum Gastronòmic va deixar un buit. Estem davant d’una oportunitat d’or per redrecar-ho. En aquests moments, hi ha un nínxol de mercat que podria omplir la fundació amb les seves activitats”, diu Salom, que no amaga la seva satisfacció per la creació de la fundació. “Tot i això, queda molt camp a recórrer i s’ha d’anar pas a pas”, matisa.
 
El funcionament del nou ens
 
Cada un dels quatre entitats que formen la fundació aportarà 15.000 euros anuals. La Generalitat també hi aportarà uns 8.000 euros. A més, es signaran convenis paral•lels amb empreses i institucions. Alguns d’aquests acords, com els que es faran amb la  fundació Damm i Caixa Manlleu estan pràcticament lligats. Més endavant es podrien signar convenis amb altres empreses com Casa Tarradellas o Salgot. En total, la nova fundació tindrà un pressupost inicial de funcionament anual proper als 100.000 euros.
 
De moment, demà dimecres, el ple de l’Ajuntament de Tona aprovarà la creació i els estatuts de la fundació. El mateix faran l’Ajuntament de Vic, en el ple del proper dilluns, i el Consell Comarcal, en el ple del mes de setembre. El Gremi d’Hosteleria ha estat el més matiner i ja ho ha fet.
 
Un cop es posi en marxa, es nomenarà un Patronat, que serà el màxim òrgan de decisió, en el que hi haurà un representant de cadascuna de les quatre entitats i un altre de la direcció de l’IES Tona, centre des del qual es gestiona tota la part formativa de l’Escola. Una de les primeres decisions del Patronat serà nomenar un gerent, que serà qui dirigirà les activitats de la fundació.
 
Un respir per a l’Ajuntament de Tona
 
En aquests moments, l’edifici de l’Escola d’Hostaleria és propietat de l’Ajuntament de Tona, que l’ha cedit al Departament d'Educació de la Generalitat, i la formació reglada és titularitat de la Generalitat. El traspàs de la gestió de l’Escola d’Hosteleria d’Osona a la fundació significarà un alleujament econòmic important per a l’Ajuntament, que fins ara es feia càrrec de totes les despeses a fons perdut. “D’aquesta manera, continuarem participant a la gestió, amb una inversió molt menor i, a més, amb un projecte que, si tot es fa bé, que es farà, en tres anys pot obtenir resultats espectaculars”, assegura Salom.
 
L’Ajuntament de Tona està estudiant la possibilitat d’aplicar la mateixa fórmula al jaciment del Camp de les Lloses, de cara al futur.