02
de novembre
de
2022, 16:52
Actualitzat:
16:52h
L'osonenc Lluc Crusellas ha arribat aquest dimecres al matí a Vic juntament amb el seu equip, la majoria joves com ell, després d'haver-se proclamat millor mestre xocolater del món en el prestigiós concurs internacional World Chocolate Masters celebrat a París durant el cap de setmana.
El de Santa Eulàlia de Riuprimer reconeix que encara està assimilant tot el viscut aquests darrers dies a la capital francesa i ha volgut remarcar que creu fermament que la clau de l'èxit ha estat el treball en equip: "Amb 26 anys s'arriba aquí gràcies a la gent que tens al voltant i deixant-te ajudar" i insisteix que vol aprofitar aquest altaveu per fer pedagogia i perquè "la gent sàpiga què és un bon pastís i què no".
A l'arribada a l'obrador que el grup PaVic té a la capital d'Osona, el cap de pastisseria d'El Carme de Vic ha destacat que "hi ha molta feina per fer" i explica que no ha estat fàcil arribar fins a on és avui, ja que darrere de l'èxit hi ha molta preparació, i recorda fins i tot que la manera com es transportava el material cap París era fonamental: "Comptava cada detall, des del moment de la descàrrega del camió ja hi havia el jurat".

Més enllà del producte, que és l'essència de tot, l'ordre, la neteja, la disciplina i l'actitud eren aspectes que també es valoraven durant el concurs, i el de Santa Eulàlia de Riuprimer ho recorda així: "En tot moment m'he sentit acompanyat per l'equip, ha estat molt important que tothom tingués un rol a cuidar" i afegeix que la clau ha estat que "tothom s'hagi sentit seu el projecte".
Aportar coses noves al sector
L'osonenc explica que tenia clar que ell i el seu equip anaven a la competició per aportar coses noves al sector i així ho han aconseguit, ja que el dia del lliurament el van definir com a "símbol d'una generació de pastissers tècnics, creatius i innovadors".
Quan se li pregunta pel seu segell ho té clar: les textures orgàniques i els colors naturals i detalla que la seva aposta se centra en la natura com a font d'inspiració, en emular formes com les llavors i la terra seca i amb el missatge que cal ser més conscients de què tenim al voltant i que cal cuidar el planeta.
Osona, punt de partida de la seva obra
El concurs comptava amb la participació de 17 aspirants de diferents països, i durant el primer dia de proves, el jove pastisser osonenc ja es va col·locar en el número 1 del rànquing.

Crusellas, que ha sigut finalment escollit pel jurat com el millor mestre xocolater del món té clar que el títol aconseguit a París obre noves portes, però que Osona i la seva gent continuen sent el seu punt de partida: "Tot això tindrà un retorn aquí, ja sigui des de la comarca o a nivell estatal, i intentarem que les coses tinguin sentit i que aportin alguna cosa, no fer-les per fer".
L'aventura al món de la pastisseria va començar per a Lluc Crusellas quan el seu cosí li va proposar fer unes pràctiques d'estiu al restaurant de Can Jubany, a Calldetenes. Va ser allà on es va decidir per la pastisseria, el que acabaria sent la seva passió.
El de Santa Eulàlia de Riuprimer reconeix que encara està assimilant tot el viscut aquests darrers dies a la capital francesa i ha volgut remarcar que creu fermament que la clau de l'èxit ha estat el treball en equip: "Amb 26 anys s'arriba aquí gràcies a la gent que tens al voltant i deixant-te ajudar" i insisteix que vol aprofitar aquest altaveu per fer pedagogia i perquè "la gent sàpiga què és un bon pastís i què no".
A l'arribada a l'obrador que el grup PaVic té a la capital d'Osona, el cap de pastisseria d'El Carme de Vic ha destacat que "hi ha molta feina per fer" i explica que no ha estat fàcil arribar fins a on és avui, ja que darrere de l'èxit hi ha molta preparació, i recorda fins i tot que la manera com es transportava el material cap París era fonamental: "Comptava cada detall, des del moment de la descàrrega del camió ja hi havia el jurat".

Lluc Crusellas amb el trofeu que l'acredita com a millor mestre xocolater del món. Foto: ACN
Més enllà del producte, que és l'essència de tot, l'ordre, la neteja, la disciplina i l'actitud eren aspectes que també es valoraven durant el concurs, i el de Santa Eulàlia de Riuprimer ho recorda així: "En tot moment m'he sentit acompanyat per l'equip, ha estat molt important que tothom tingués un rol a cuidar" i afegeix que la clau ha estat que "tothom s'hagi sentit seu el projecte".
Aportar coses noves al sector
L'osonenc explica que tenia clar que ell i el seu equip anaven a la competició per aportar coses noves al sector i així ho han aconseguit, ja que el dia del lliurament el van definir com a "símbol d'una generació de pastissers tècnics, creatius i innovadors".
Quan se li pregunta pel seu segell ho té clar: les textures orgàniques i els colors naturals i detalla que la seva aposta se centra en la natura com a font d'inspiració, en emular formes com les llavors i la terra seca i amb el missatge que cal ser més conscients de què tenim al voltant i que cal cuidar el planeta.
Osona, punt de partida de la seva obra
El concurs comptava amb la participació de 17 aspirants de diferents països, i durant el primer dia de proves, el jove pastisser osonenc ja es va col·locar en el número 1 del rànquing.

Lluc Crusellas, recollint el premi del World Chocolate Masters Foto: WCM
Crusellas, que ha sigut finalment escollit pel jurat com el millor mestre xocolater del món té clar que el títol aconseguit a París obre noves portes, però que Osona i la seva gent continuen sent el seu punt de partida: "Tot això tindrà un retorn aquí, ja sigui des de la comarca o a nivell estatal, i intentarem que les coses tinguin sentit i que aportin alguna cosa, no fer-les per fer".
L'aventura al món de la pastisseria va començar per a Lluc Crusellas quan el seu cosí li va proposar fer unes pràctiques d'estiu al restaurant de Can Jubany, a Calldetenes. Va ser allà on es va decidir per la pastisseria, el que acabaria sent la seva passió.