Lluc Crusellas ho ha tornat a fer

El millor mestre xocolater del món ha fet el muntatge de l'elefant de xocolata amb el que es va presentar als WCM, aquesta vegada a Vic

Lluc Crusellas al costat de l'elefant de xocolata que s'exposa a El Carme Pastisseria de Vic.
Lluc Crusellas al costat de l'elefant de xocolata que s'exposa a El Carme Pastisseria de Vic. | I.G
10 de desembre del 2022
Actualitzat a la 13:47h
Lluc Crusellas ho ha tornat a fer. El millor mestre xocolater del mónha tornat a construir l'elefant de xocolata amb el qual es va presentar, i va guanyar, els World Chocolate Masters 2022.

Aquesta vegada ho ha fet a Vic, a El Carme Pastisseria. El muntatge es va fer durant el vespre d'aquest divendres, i els curiosos que passejaven per la capital d'Osona van poder gaudir, des de l'exterior de la botiga situada en un dels carrers més cèntrics de la ciutat, de la construcció de la meravella del millor mestre xocolater del món.
 

Crusellas explica a Osona.com que, a París, el temps muntatge de l'escultura va ser "d'unes tres hores", i que en aquesta ocasió, "hem tardat unes dues hores". També detalla que "quan vam començar a fer el muntatge ahir a la nit, hi havia molta expectació a fora la botiga" i declara que, la peça feta íntegrament de xocolata, estarà tota la campanya de Nadal exposada a la pastisseria de Vic. Crusellas explica que la temperatura òptima per a la seva conservació és "d'uns 20 graus" i que si res no falla i el poden desmuntar sencer, "aquest exemplar es transportarà al Museu de la Xocolata de Barcelona".

Aquests dies la ciutat acull una nova edició del Mercat Medieval de Vic, i el jove de Santa Eulàlia de Riuprimer ha volgut obsequiar els visitants amb una rèplica de l'escultura de l'elefant de xocolata.

El fenomen Crusellas no para de créixer, i mentre conversem amb ell, desenes de persones entren a la pastisseria per felicitar-lo. El mestre xocolater explica que les vendes han augmentat, sobretot "els tres últims dissabtes", i destaca que tots els productes fets de xocolata "volen".
 

Expectació a El Carme Pastisseria de Vic, on es pot veure la reproducció de l'elefant de xocolata de Lluc Crusellas. Foto: I.G


El cap de pastisseria de PaVic té clar que no es vol aturar i està aprofitant al màxim el merescudíssim premi. Ara fa uns dies, també va presentar el seu primer llibre Xocolata. Postres d'autor al teu abast, de l'editorial Efadós. En aquest sentit, Crusellas detalla que, amb només una setmana, ja es va esgotar la primera edició, "uns 2.400 llibres", i confirma que una de les distribuïdores "ja no té exemplars".

Els dos pròxims projectes de Lluc Crusellas són la Titan Desert i consolidar la seva marca de xocolates: "Volem fer créixer Eukarya, treure productes nous, el 2023 ha de ser l'any".

Arxivat a