Des de l'organització, valoren aquesta primera edició com a "constructiva". Tal com explica David Boix, tot i els actes de commemoració de l'1-O, les xifres d'assistència van ser "correctes". N'esperaven un miler, però hi van assistir més de 500. Per aquest motiu han decidit que la propera edició se celebrarà abans o després de l'estiu. El certamen es va posar en marxa fa poc i aquestes eren les dates disponibles que hi havia, tenint en compte les fires que s'organitzen a Osona.
Aposta per la cultura gastronòmica
Boix destaca que s'ha aconseguit donar a conèixer "la proximitat del producte" durant aquesta primera edició. "Aquesta fira aposta per la cultura gastronòmica per entendre d'on prové el producte, conèixer el productor i fer classes gastronòmiques als empresaris", afegeix. En aquest sentit, remarca la importància que el productor pugui parlar amb el client-consumidor.
D'altra banda, es va apostar per la innovació de les tecnologies. "Es creu que les aplicacions tecnològiques només són per les grans empreses, però també n'hi ha per pimes i més petites", remarca Boix. La UVic-UCC els va explicar com funcionen aquestes eines, com les poden aplicar als seus establiments i fer-les rendibles.
.jpg)
La fira celebrada a principis d'octubre a Vic. Foto: Observatorium Gastronòmic