Manlleu iniciarà el porta a porta a tota la ciutat l'1 de novembre

El setembre es farà la campanya informativa i a l'octubre es repartiran els contenidors

Una senyora llença la fracció orgànica en un contenidor de Manlleu
Una senyora llença la fracció orgànica en un contenidor de Manlleu | Adrià Costa
12 d'agost de 2022, 15:55
Manlleu començarà el porta a porta l'1 de novembre a tota la ciutat. Inicialment, aquest nou sistema de recollida de residus s'havia d'implementar de forma progressiva, primer als barris més perifèrics i després a la resta. Al final, però, es farà tot de cop.

En declaracions a Osona.com, la regidora de medi ambient i pagesia, Maite Anglada, explica que s'ha canviat de criteri perquè s'han valorat les experiències prèvies en altres municipis i era millor començar a la vegada.

En aquest sentit, subratlla que d'aquesta manera s'evitarà que hi hagi "confusió" a la ciutadania i "traspàs de residus" d'un barri a l'altre, i alhora no hi haurà discriminació entre zones.

També destaca que "a efectes de treball" no hi ha cap afectació, ja que la diferència de temps que hi havia al principi entre l'arrencada en uns barris i a la resta era només d'un mes.

Campanya informativa i material
Anglada subratlla que hauran de centrar-se en la campanya informativa sobre el nou funcionament. Apunta que a partir de mig setembre "s'oferiran moltes reunions a Manlleu" i seran en franges horàries diferents perquè pugui assistir-hi tothom. 

D'altra banda, està previst que a partir de l'octubre es comenci a repartir tot el material per fer la recollida, és a dir, els nous contenidors.

La zona industrial sense contenidors a partir del setembre
L'1 de juny ja es va començar a implementar el porta a porta en comerços, indústries i edificis públics, com l'ajuntament, el pavelló o l'hospital. És a dir, la majoria d'aquests edificis ja estan més avesats a la dinàmica, tot i que encara poden fer servir alguns dels contenidors que hi ha al carrer.

Ara bé, a partir del 15 de setembre ja no hi haurà els contenidors de la zona industrial i a partir de l'1 de novembre ja no n'hi ha d'haver cap a tota la ciutat.

Millorar la recollida sense impropis
Segons dades de l'Agència Catalana de Residus, el 2021 Manlleu va recollir unes 7.261 tones de residus, un 72,15% de les quals es va recollir de forma selectiva. "Aspirem a més", diu la regidora, matisant que arribant al 80% estarien satisfets.

A més, declara que en la recollida de residus de Manlleu hi ha molts "impropis", és a dir, residus que no van al contenidor que toca. Per això, subratlla que el porta a porta és el sistema més idoni, ja que "aporta millor qualitat".

També apunta que amb l'impuls del porta a porta a Manlleu, com també a altres municipis de la comarca, podria fer que Osona tornés a encapçalar el rànquing de Catalunya. En tot cas, "que totes les comarques volguéssim ser els primers seria fantàstic", conclou.

Arxivat a