Nandu Jubany, «decebut» perquè no ha rebut la segona estrella Michelin

Can Jubany i la Fonda Sala mantenen una estrella de la prestigiosa guia gastronòmica.

Publicat el 23 de novembre de 2012 a les 17:31
Nandu Jubany, davant del seu restaurant. Foto d'arxiu : Adrià Costa

Les dues estrelles no es mouen d’Osona. La Fonda Sala d’Olost i Can Jubany de Calldetenes manté la distinció de la Guia Michelin, amb una estrella cadascun, tal com es va fer públic la nit passada en una gala a Madrid, en la qual es va presentar l'edició peninsular de la prestigiosa guia gastronòmica.

En el cas del restaurant de Calldetenes, però, la decisió deixa un regust agredolç. El mateix Nandu Jubany, el cuiner que el regenta, reconeix estar una “mica decebut”, ja que esperaven que en aquesta ocasió se’ls atorgués una segona estrella.

A finals del 2010, el restaurant va patir una reforma de dalt a baix, que va incloure les cuines i que va superar la inversió d’un milió d’euros. Durant aquests últims anys, la tasca del cuiner ha estat reconeguda amb escreix, amb premis, aparicions a capçaleres importants o activitats molt diverses en certàmens de prestigi.

“Hem fet una gran inversió i darrera hi ha una gran feina. Si comparem l’establiment 14 anys enrere, quan em van donar l’estrella, crec sincerament que ho estem fent molt millor”, es lamenta Jubany. “Però res, seguirem lluitant. La nostra estrella és el client”, argumenta.

La guia Michelin 2013 ha concedit la segona estrella a dos restaurants catalans: Enoteca i Moments. A més, sis restaurants han obtingut la seva primera distinció: Les Magnòlies, Plans, Dos Palillos, La Lluerna, Koi Shunka i Nectari. Finalment, tant el Celler de can Roca de Girona com el Sant Pau de Sant Pol de Mar han mantingut les tres estrelles.

Celebració dels 15 anys de Can Jubany. Foto: Adrià Costa