Pascual treu una nova marca de llet recollida a Osona només per al mercat català

Amb El Lleter d'Osona, l'empresa vol posar en valor la proximitat, la sostenibilitat i el suport a l'economia de les zones rurals

La nova marca de Calidad Pascual és de llet recollida a menys de 20 km de la planta de Gurb
La nova marca de Calidad Pascual és de llet recollida a menys de 20 km de la planta de Gurb | ND
01 de setembre de 2022, 10:55
Actualitzat: 11:07h
El mercat es va omplint de llets de proximitat. Si a principis d’aquest 2022, va formalitzar-se Terra i Tast, de Bon Preu i Vaquers Plana de Vic, i després Lletera Campllong, entre Lidl i la Cooperativa de Campllong, ara Calidad Pascual també aposta per aquest nínxol. Acaba de treure una nova marca exclusivament per al mercat català: El Lleter d'Osona.

Tal com explica l'empresa a Osona.com, és una nova marca de llet local per "impulsar els productes de proximitat i posar en valor la feina de les famílies granges catalanes". De fet, subratllen que és un producte "diferenciat i amb entitat pròpia" per al consumidor català pel seu origen local.

Es tracta d'una llet recollida a una distància mitjana inferior a 20 km de la planta de Gurb, on també s'envasa Llet Nostra (diferenciant-se de la resta de productes de Pascual). L'empresa destaca que, d'aquesta manera, s'afavoreix el desenvolupament econòmic i social de les zones rurals i alhora minimitza l'impacte ambiental i la petjada de carboni. En aquest sentit, recorden que tota la seva llet està certificada en Benestar Animal i envasada en un bric sostenible.

En definitiva, el projecte és "original i exclusiu" per a Catalunya per tal d'atreure el consumidor local amb una proposta diferenciadora en termes de "sostenibilitat, qualitat i suport a l'economia de proximitat".

La nova marca, que encara costa de trobar als supermercats, es comercialitza en format de llet sencera, semidesnatada i desnatada. El seu preu és de 0,99 euros al litre. Una xifra que coincideix amb la iniciativa dels Vaquers de la Plana de Vic.

Cal destacar, però, que, segons aquest web de patents i marques, la data de sol·licitud de la patent d'aquesta nova marca és del 2020.

"Paradoxal" per als Vaquers de la Plana de Vic
Calidad Pascual compra llet a altres entitats, com Vaquers Plana de Vic, la unió entre les cooperatives Plana de Vic i Vaquers d'Osona. S'han queixat en reiterades ocasions que és una operadora amb la qual costa molt arribar a acords per fixar el preu de la llet. Tal com explica Daniel Bassas, director general de la Cooperativa Plana de Vic, és "el preu més baix" que hi ha a sobre la taula, que no cobreix els costos de producció.

De fet, fa un parell de mesos que no hi ha cap contracte signat, "cosa que entra en conflicte amb la llei de la cadena alimentària", subratlla Bassas. En aquest sentit, qualifica la situació de "paradoxal", ja que pot ser que hi hagi llet seva en aquests brics i "no hi ha cap contracte al darrere". Davant d'aquesta situació, aquestes cooperatives busquen "altres alternatives" més lluny. Calidad Pascual no vol fer cap declaració sobre l'acord.

100.000 litres setmanals cap a Itàlia
Aquestes alternatives de les quals parla Bassa són altres operadores i altres països com Itàlia. Concretament, les dues cooperatives distribueixen 100.000 litres setmanals, cosa que representa 4 cubes de llet -de 25.000-. Això suposa un 14% de la seva producció total (28 cubes). "I ens en comprarien més perquè a Europa falta llet", remarca Bassas.


Arxivat a