Un gran tastet d'escudella i carn d'olla

Els organitzadors es mostren satisfets de les jornades gastronòmiques, que han comptat amb l'adhesió de 22 restaurants.

Publicat el 20 de febrer de 2012 a les 18:10
Inauguració de les Jornades, aquest divendres a Vic. Foto: Josep Maria Costa

El Gremi d’Hostaleria d’Osona i la Fundació Osona Gastronomia s'han mostrat molt satisfets amb el resultat de la primera edició de les Jornades gastronòmiques de l’escudella i carn d’olla. L'activitat s'ha portat a a terme del 10 al 19 de febrer, amb un menú d’escudella i carn d’olla que es podia degustar als 22 restaurants de la comarca d’Osona que s’hi havien adherit.

La iniciativa ha tingut una bona acollida, sobretot durant el cap de setmana, i els restaurants han notat "un gran increment de feina", segons ha declarat Joan Naudó, president del Gremi d'Hostaleria, al bisetmanari El 9Nou. Naudó assegura que ha vingut gent d'arreu de Catalunya, des de l'àrea metropolitana fins a Lleida, Tarragona o fins i tot el Delta de l'Ebre.

El punt neuràlgic de les jornades ha estat la carpa que s'ha instal·lat al passeig de Vic de divendres a diumenge. En aquest punt, els visitants han pogut gaudir d’un programa d’activitats gastronòmiques, amb tallers de cuina, degustacions, tast de productes i un mercat d’artesans alimentaris. L'organització calcula que hi han passat unes 4.500 persones.

Aquestes jornades tenien com a objectiu fomentar el turisme gastronòmic a Vic i a la comarca d’Osona, que beneficia un ampli sector que inclou restaurants, allotjaments, comerç, industria alimentària, artesans de boca i el sector serveis en general. “També es pretenia promocionar la cuina tradicional i la cultura gastronòmica i posar en valor el patrimoni gastronòmic del nostre territori”, expliquen des de la Fundació Osona Gastronomia.

Aquesta activitat esta inclosa dins el projecte de la candidatura de Vic, ciutat UNESCO de la Gastronomia.

Receptes dels tallers de cuina

 

Llistat d’activitats a la carpa i restaurants adherits