Abascal fa el ridícul al seu poble: Bildu guanya i Vox suma 132 vots

L'esquerra abertzale va imposar-se a Amurrio amb un 29,51% dels vots mentre que els ultres van quedar en última posició amb el 2,35% dels suports

Abascal, en una manifestació contra el català a Barcelona
Abascal, en una manifestació contra el català a Barcelona | Adrià Costa
25 de juliol del 2023
Actualitzat el 07 de març del 2024 a la 13:42h

Ridícul sense pal·liatius de Santiago Abascal al seu poble natal. Amurrio, un poble de 10.000 habitants al nord d'Àlaba, va donar la victòria a les eleccions espanyoles d'aquest diumenge a Bildu, ignorant el discurs del líder de Vox sobre els vincles de la formació amb la banda terrorista ETA. Per si no fos suficient, el partit d'extrema dreta va quedar en última posició amb 132 vots.

L'esquerra abertzale va guanyar els comicis al poble basc amb el 29,51% dels vots, just per davant del PNB, que va agrupar el 26,7 % dels suports. Abans d'arribar a Vox, també van quedar per davant de la formació ultra el PSOE (22,99% dels vots), Sumar (10,21%) i el PP (6,88%). Ja tancant el recompte de vots per la part baixa apareix Vox amb el 2,35% dels suports.

Amurrio coneix de sobres a Abascal i qui sap si per això Vox obté pitjors resultats que a la totalitat de la província d'Àlaba (3,86%) i de la globalitat del País Basc (2,6%). La família del líder de Vox encara hi és present avui dia amb la botiga Modes Abascal, que va ser un dels objectius d'ETA ara ja fa unes dècades.

Abascal és fill d'un històric del PP al poble, de mateix nom que el seu fill, i que va morir el 2017. Santiago Abascal pare va ser regidor dels populars a Amurrio, durant 20 anys va ser membre de les Juntes Generals d'Àlaba, el parlament alabès; i també va arribar a ser diputat del PP al Congrés dels Diputats. Ara, al seu fill, no li va tan bé.