El partit de Ponsatí i Graupera tanca les llistes pel 12-M amb vuit noms de la cultura

Alhora, que ja té els avals necessaris per presentar-se a les eleccions catalanes, manté encara la incògnita sobre qui serà el candidat a la presidència

Jordi Graupera i Clara Ponsatí, en una imatge d'arxiu
Jordi Graupera i Clara Ponsatí, en una imatge d'arxiu | Nació
Lluís Girona
04 d'abril del 2024
Actualitzat a les 18:20h

El partit de Clara Ponsatí i Jordi Graupera comença a preparar les llistes pel 12-M, un cop ja ha aconseguit els avals necessaris per presentar-se a les eleccions catalanes. En concret, la formació Alhora ha explicat aquest dijous en un comunicat que ja té els noms que tancaran les llistes a les quatre demarcacions del país.

Tots ells són perfils vinculats al món de la cultura. A Barcelona, els últims números de la llista seran els escriptors Miquel de Palol i Carlota Gurt, a Girona ho faran l'escriptora Dolors Oller i el poeta Narcís Comadira, a Tarragona se situaran en les últimes posicions l'escriptor JoanTodó i el compositor Joan Magrané, i a Lleida aquest rol l'ocuparan la historiadora d'art Maria Garganté i el músic RogerMas.

Per altra banda, es manté la incògnita sobre el candidat a la presidència de la Generalitat. Ponsatí i Graupera són els impulsors d'un projecte que es vol situar com a alternativa a la resta de partits independentistes, i en el qual també tenen protagonista l'escriptora Anna Punsoda i l'economista Ada Ferrer.

La candidatura Alhora assegura que una setmana abans de la data límit han aconseguit superar en més d'un 20% el número exigit per la Junta Electoral. La recollida va començar el dimecres 13 de març i s'ha fet a través d'una xarxa de més de 600 voluntaris, que han organitzat punts de recollida d'avals en més de 50 localitats.

El 23 d'abril, en una conferència al Teatre Borràs, Ponsatí i Graupera tenen previst presentar les línies mestres de la seva llista Alhora que vol "substituir" els partits que "han renunciat a fer la independència". La candidatura fa una crida a tots els abstencionistes i a tothom que estigui cansat de votar "amb una pinça al nas". "Una altra política existeix i es diu Alhora", defensen.