Antonio Resines, Rosa Díez i Albert Boadella, al manifest espanyolista contra el PSC

Els promotors del text demanen que no es doni el vot a Illa perquè els socialistes "no es poden considerar constitucionalistes" arran dels pactes amb l'independentisme

Salvador Illa, durant una entrevista amb Nació
Salvador Illa, durant una entrevista amb Nació | Hugo Fernández Alcaraz
Redacció
02 de maig del 2024
Actualitzat a les 15:56h

El PSC va publicar fa només uns dies un manifest de diferents personalitats a favor de la candidatura de Salvador Illa com a president de la Generalitat. I ara, als socialistes els ha sortit un manifest d'altres figures públiques que precisament demana no votar-los perquè "no són constitucionalistes".

Entre els signants hi ha personalitats del món de la política, la cultura i la comunicació com Fernando Savater, Rosa Díez, Nicolás RedondoTerreros, Joaquín Leguina o Antonio Resines. L'argument contra el vot cap als socialistes catalans és que no poden ser considerats "constitucionalistes" arran dels pactes amb partits "que volen suprimir el règim constitucional", en referència als acords amb l'independentisme.

El manifest "Per un vot constitucionalista sense enganys" es presentarà la setmana que ve sota la premissa que "els independentistes no han tingut mai força ni capacitat per trencar la nació espanyola, però en determinats moments de la història han estat capaços de retallar les experiències democràtiques dels espanyols". Els promotors del text criden l'electorat català a no donar el seu suport a opcions secessionistes o als partits que hi pacten.

Entre els signants també figuren CésarAntonio Molina, que va ser ministre de Cultura del govern de José Luis Rodríguez Zapatero; Francesc de Carreras, un dels fundadors de Ciutadans; l'eurodiputada del partit taronja MaitePagaza i el sociòleg Emilio Lamo de Espinosa. De l'àmbit cultural també ho han fet el dramaturg Albert Boadella, els escriptors Andrés Trapiello i FélixOvejero, el director de cinema Iñaki Arteta, l'historiador JuanPablo Fusi i el periodista Arcadi Espada.

També hi figuren l'expresidenta de la Comunitat de Madrid EsperanzaAguirre, la diputada del PP Cayetana Álvarez de Toledo, el seu excompany Adolfo Suárez Illana, i José María Múgica, fill del socialista Fernando Múgica, assassinat per ETA el 1996. Entre els signants destaquen, així mateix, Aleix Vidal-Quadras, l'exministre de José María Aznar, Rafael Arias-Salgado i Mikel Buesa, un dels promotors d'UPyD i expresident del Fòrum d'Ermua.