De Roger Pera a Jorge Javier Vázquez: qui dona suport a Illa el 12-M?

Unes 150 personalitats de diferents àmbits reclamen obrir una "nova etapa" amb "un govern que toqui de peus a terra" i que prioritzi el "diàleg i la cooperació"

Salvador Illa, candidat del PSC
Salvador Illa, candidat del PSC | Hugo Fernández Alcaraz
30 d'abril del 2024
Actualitzat a la 13:00h

Roger Pera, Jorge Javier Vázquez, Joan Manel Serrat o Isabel Coixet. Aquests són alguns dels noms que s'han adherit a la plataforma SI de suport a Salvador Illa, candidat del PSC el 12-M. Els socialistes han fet públic aquest dimarts un manifest signat per unes 150 personalitats de diferents àmbits per reclamar que Catalunya "obri una nova etapa" amb "el millor president" i un "bon govern". 

Aquesta plataforma reclama un president "capaç de representar el conjunt de la ciutadania" i que "treballi per unir i no per dividir", que es dediqui a "obtenir resultats" i no a "buscar raons" i que prioritzi el "diàleg i la cooperació" per davant de la "disputa i la confrontació". També s'han afegit la plataforma noms com l'artista Javier Mariscal, l'actor Josep Maria Pou, l'activista sindical del sector del taxi Tito Álvarez, o la periodista Chelo García Cortés.

Després dels anys del procés, la plataforma defensa un govern que "vagi per feina" i "afronti els problemes que han estat ignorant", i que practiqui una "col·laboració estreta amb totes les administracions". Així, insisteixen que cal "millorar l'autogovern" i el finançament, prioritzar els serveis públics, la col·laboració públic-privada, entre altres coses. El manifest conclou que la persona adequada per fer tot aixo és Illa.

En un acte aquest migdia a Paloalto, al Poblenou, Illa s'ha envoltat d'alguns dels signants del manifest per donar-los les gràcies. Ha defensat que cal obrir "un nou temps" després del procés, i s'ha mostrat convençut de noms tan diferents com l'actor Abel Folk o l'alcalde d'Atenes Haris Doukas pot ajudar a fer decantar els votants indecisos. Malgrat que les sensacions són bones, Illa ha advertit que "el darrer quilòmetre és el més difícil". 

Illa els ha promès "treball constant, racionalitat i ambició", i el compromís que treballarà per arribar a acords "per avançar", posant el focus en "unir" els catalans i no en plantejaments "divisoris" o bé que busquin la confrontació amb l'Estat. Com diu el manifest, el d'Illa serà un govern que "toqui de peus a terra" i el líder socialista vol que vagi més enllà de les sigles del PSC.

Entre els signants també hi ha l'actriu Núria Espert, l'exprimer ministre de Portugal António Costa, el jurista Xavier Arbós, el medallista olímpic Gervasio Deferr, els exrectors de la UPF Jaume Casals i Josep Joan Moreso,  i els exrectors de la UB, Josep Maria Bricall i Joan Elias .

Podeu consultar el manifest i tots els signants a continuació:

Manifest i Suports a Salvad... by Naciodigital