Aragonès proposa un cara a cara a Puigdemont

El president del Govern està disposat a fer "un debat a dos" si Illa rebutja viatjar a la Catalunya Nord

El president de la Generalitat Pere Aragonès, aquest dissabte en un acte de precampanya a Sitges
El president de la Generalitat Pere Aragonès, aquest dissabte en un acte de precampanya a Sitges | ACN/ Laura Busquets
Redacció
06 d'abril del 2024

El president del Govern i candidat d'ERC a les eleccions al Parlament del 12-M, Pere Aragonès, ha insistit aquest dissabte en la proposta del debat a tres amb Salvador Illa i Carles Puigdemont "per confrontar projectes i idees" i, si el líder socialista ho continua descartant, ha ofert un cara a cara al líder juntaire "a Elna, Perpinyà, Bèlgica o on sigui".

Ho ha dit en un míting de precampanya al front marítim de Sitges, en què ha defensat fer "un debat sobre idees" allà on es pugui fer, "perquè la repressió encara continua". Si no, ha afegit, s'acabarà amb una campanya on "els candidats diran coses, però no es parlarà del país". No abandona així la idea que va posar sobre la taula aquest divendres en una entrevista a RAC1, que es va oferir a moderar la conversa.

Aragonès és el candidat amb més interès en aquest debat. Illa, al seu torn, ja va anunciar que no es desplaçaria fora de l'Estat i es va mostrar partidari d'un format més ampli en què participin "la majoria de caps de llista de les candidatures", mentre que Puigdemont posa la condició "que no hi hagi pantalles". Això implica, doncs, que sigui un cara a cara presencial més enllà dels Pirineus.