Aragonès també signa el manifest per demanar una «renovació de la cúpula» d'ERC

Marta Rovira i Natàlia Mas s'han sumat en les darreres hores als més de 740 militants que subscriuen el text

Pere Aragonès i Oriol Junqueras
Pere Aragonès i Oriol Junqueras | ACN
Marc Orts
19 de juny del 2024
Actualitzat a les 11:39h

El president del Govern en funcions, Pere Aragonès, també ha signat el manifest d'ERC que demana una "renovació de la cúpula" del partit. També ho han fet la secretària general, Marta Rovira, i la consellera d'Economia, Natàlia Mas Guix, que se sumen així als més de 740 militants que han subscrit el text. L'entorn d'Aragonès ha detallat a Nació que ha signat el document "com a militant" i amb la "voluntat de posar-se al servei del treball col·lectiu pel consens, reforçar l'organització i seguir posant el país per davant".

El document reclama conduir el partit cap a un model "més coral i col·lectiu, transparent i amb més participació de la base, l'estructura territorial i els actius municipalistes". En aquest sentit, fa una crida a dissenyar per al congrés del 30 de novembre, un "procés de renovació". Entre els signants apareixen la vicepresidenta, Laura Vilagrà; el viceconseller, Sergi Sabrià, i tots els consellers i conselleres del Govern amb carnet del partit menys Anna Simó, així com el president del grup parlamentari, Josep Maria Jové.

Tot i que de manera implícita, el manifest fa referència principalment al fins ara president dels republicans, Oriol Junqueras, apartat temporalment del càrrec per tornar-se a presentar. En una entrevista a RAC1 aquest dimecres, Junqueras ha defensat que els debats interns s'han de fer "internament" i allunyats dels mitjans de comunicació perquè els "draps bruts o nets, és millor rentar-los i estendre'ls dins de casa".