Batet promet recuperar «drets perduts» amb la reforma laboral tot i que el PSOE ja no preveu derogar-la

El programa dels socialistes pel 28-A proposa un nou Estatut dels Treballadors i eliminar els aspectes "més lesius" de la legislació impulsada pel PP

Batet atenent els mitjans a Mataró
Batet atenent els mitjans a Mataró | PSC
20 d'abril del 2019
Actualitzat a les 16:06h
Un dels pilars en què la candidata del PSC al Congrés, Meritxell Batet, basa la crida a una mobilització pel vot socialista el 28-A -contra la possibilitat d'un tripartit de dretes- és la recuperació de drets socials. Aquest dissabte a Mataró la ministra de Política Territorial ha posat l'accent en les pensions i en els drets laborals. Batet s'ha compromès a "recuperar drets perduts" amb la legislació impulsada pel PP, tot i que el PSOE ara no preveu derogar-la.

Un dels missatges més recurrents de l'actual president espanyol, Pedro Sánchez, abans d'accedir a la Moncloa era que la derogació de la reforma laboral seria "la primera cosa" que faria quan accedís a la presidència. Ara, però, el PSOE ha esborrat la proposta del seu programa electoral i prioritza l'acord per un nou Estatut dels Treballadors del "segle XXI" que acabi amb els aspectes "més lesius" de la reforma laboral.

Un camí que es preveu llarg i que Batet vol fer amb "consens", comptant amb els agents socials. La ministra ha denunciat la "precarització" i els sous baixos que van imposar la reforma i ha defensat que l'augment del Salari Mínim Interprofessional a 900 euros durant aquesta legislatura ha contribuït a pal·liar-ne els efectes negatius. "El nostre objectiu és continuar apostant per l'augment del salari mínim".

"Blindar el sistema de pensions"

Un augment dels sous ajudarà, segons Batet, a que els que ara són treballadors puguin cobrar unes pensions dignes quan es jubilin. En aquest sentit, proposa una política continuista, que es basi en la revalorització de les pensions en base a l'IPC "real" i en l'increment de les pensions més baixes. 

"Hem de blindar el sistema públic de pensions", ha exigit Batet, que ha incidit en les conseqüències que podria tenir una victòria de la dreta el 28-A, com per exemple una "privatització" del sistema de pensions.

"No hi ha res fet"

En aquest sentit, la candidata ha repetit el missatge que s'està convertint en el lema de campanya dels socialistes. "No hi ha res fet ni tancat".

Batet assegura que les dretes encara poden sumar i ha reclamat el vot progressista a Catalunya. "Tenim la clau. Quan el PSC no ha guanyat a Catalunya, a Espanya sempre hi ha hagut un govern de dretes".