Begoña Gómez, imputada per tràfic d'influències i corrupció en el sector privat

La dona de Pedro Sánchez haurà de declarar el 5 de juliol, una decisió que el jutge ha comunicat pocs dies abans de les eleccions europees

Begoña Gómez i Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu
Begoña Gómez i Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu | Eduardo Parra / Europa Press
Bernat Surroca / Lluís Girona
04 de juny del 2024
Actualitzat a les 12:11h

Un pas més en la causa que afecta Begoña Gómez, esposa del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. El jutjat d'instrucció 41 de Madrid va obrir diligències poc abans de la campanya electoral del 12-M contra Gómez arran d'una denúncia del pseudosindicat ultra Manos Limpias, fet que va precipitar l'anunci de Sánchez d'apartar-se cinc dies per reflexionar sobre el seu futur. Aquest dimarts, en els últims dies de campanya de les eleccions europees, el magistrat ha citat a declarar Gómez com a investigada pels delictes de corrupció en el sector privat i tràfic d'influències.

Tot plegat, dies després que la Guàrdia Civil no veiés indicis de delicte en l'actuació de la dona de Sánchez. El jutge Juan Carlos Peinado, que pilota la investigació, ha citat cinc testimonis per al 6 de juny, tres dies abans de les eleccions del 9 de juny. Es tracta dels exdirectors de l'empresa pública Red.es David Cierco i Alberto Martínez; als actuals directors Ignacio Espejo Saavedra i Luis Prieto, i al director del Grupo Barrabés, Luis Antonio Martín. El dia 10, ha de declarar l'empresari Carlos Barrabés, professor del màster que codirigia Gómez.

Pel que fa a la dona de Sánchez, declararà el 5 de juliol. La causa neix d'una denúncia de Manos Limpias basada en informacions de diaris digitals i que inclou mentides, com va reconèixer la mateixa organització, i després s'hi va unir l'entitat ultra Hazte Oír. El passat abril, el mateix tribunal va obrir unes diligències contra Gómez per les seves suposades relacions amb diverses empreses privades, com Globalia o Air Europa, que van rebre fons i contractes públics del govern espanyol durant el període de la pandèmia.