Turull revela que Puigdemont ja era dimarts a Catalunya i que torna a Waterloo

El secretari general de Junts explica que ha estat amb l'expresident fins dijous al vespre, quan es van acomiadar a la Catalunya Nord

Carles Puigdemont, a l'Arc de Triomf
Carles Puigdemont, a l'Arc de Triomf | Miquel Homs
09 d'agost de 2024, 08:24
Actualitzat: 9:59h

Noves pistes sobre la situació de Carles Puigdemont després de la seva marxa de Barcelona després de l'acte a l'Arc de Triomf. El seu advocat, Gonzalo Boye, ha assegurat en una entrevista a El Món a Rac1, que l'expresident ja no es troba a Catalunya ni a l'Estat des d'aquest dijous. Posteriorment, el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha confirmat que Puigdemont torna cap a Waterloo. L'expresident va desaparèixer fa 24 hores i el dispositiu dels Mossos per detenir-lo, que va incloure tres hores d'activació de l'operació Gàbia, no va poder-se tancar amb l'arrest.

Turull ha explicat que es troba a Catalunya després d'unes hores d'incertesa sobre la seva ubicació. Segons ha relatat, el dimarts ja va sopar amb Puigdemont a Barcelona i el va acompanyar fins dijous al vespre, que es van acomiadar a la Catalunya Nord. El secretari general de Junts està citat a declarar pels Mossos d'Esquadra en la investigació oberta per la marxa de l'expresident després de l'acte. Cal recordar que l'indult de Turull està condicionat a la comissió de nous delictes, mentre que no ha estat amnistiat tot i que la llei està en vigor.

Al seu torn, Boye manté que l'expresident en cap cas ha fugit, com han assegurat els Mossos. "Sempre ha estat a disposició de la justícia en majúscules", ha defensat. Posteriorment, en aquest cas als micròfons de El Matí de Catalunya Ràdio, Boye ha dit que l'objectiu de Puigdemont era "demostrar que no té por d'entrar a l'Estat". Sobre les detencions dels dos agents dels Mossos que haurien ajudat l'expresident, considera que són arrestos il·legals. "No van cometre cap delicte", ha assegurat.

Encara sobre l'expresident, Boye ha anunciat també en conversa a Rac1 que Puigdemont en els pròxims dies es dirigirà a la ciutadania. L'advocat també ha revelat que aquest divendres al matí s'ha despertat amb un cotxe dels Mossos a l'hotel on ha passat la nit. Referint-se a la policia catalana, li ha demanat una actuació dins del marc legal i que no es converteixi en una "cacera de bruixes".

ERC celebra la llibertat de Puigdemont

La portaveu d'ERC, Raquel Sans, ha celebrat que Puigdemont es trobi fora de l'Estat. En una entrevista a Catalunya Ràdio ha dit que "és una bona notícia que el president estigui en llibertat". "El que volem és que totes les persones represaliades puguin viure en llibertat", ha assenyalat. Sans ha explicat que ella mateixa i altres diputats van assistir a la rebuda de Puigdemont al passeig Lluís Companys de Barcelona i ha comentat que va tenir una "sensació estranya" en el "moment de caos" quan va desaparèixer l'expresident.