Boye denuncia Llarena al CGPJ pel bloqueig dels recursos sobre l'amnistia

L'advocat assenyala que el magistrat "incompleix reiteradament" la llei perquè se n'ha anat de vacances sense resoldre els recursos que hi ha pendents contra la decisió de no amnistiar Puigdemont

gonzalo boye congres
gonzalo boye congres
Redacció
19 d'agost de 2024, 11:22

L'advocat Gonzalo Boye ha presentat una denúncia contra el jutge Pablo Llarena al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per la "desatenció i el retard injustificat i reiterat" en la tramitació dels recursos interposats vinculats a la llei d'amnistia de les causes de Carles Puigdemont i Toni Comín. L'escrit l'ha avançat Vilaweb i l'ACN hi ha tingut accés. L'advocat assenyala que el magistrat ha "incomplert reiteradament" el termini legal previst a la llei d'enjudiciament criminal per la resolució de recursos de reforma. Boye manifesta que els escrits s'haurien d'haver resolt durant la primera quinzena del mes de juliol.

La defensa de Puigdemont i Comín apunta que els fets denunciats són "indubtablement constitutius d'infracció disciplinària de conformitat amb el que disposa la llei orgànica del poder judicial". "La inobservança dels temps legalment establerts durant l'exercici de les funcions o competències judicials té la resposta disciplinària en les faltes molt greu, greu i lleu", subratlla a la denúncia.

Boye recorda que l'1 de juliol, el jutge va declarar "inaplicable" l'amnistia pel delicte de malversació i que els dies 8 i 9 de juliol la defensa va interposar diversos recursos de reforma, a més d'altres recursos posteriors. En l'escrit, l'advocat també assenyala que Llarena va interrompre les seves vacances el dia abans que Puigdemont tornés a Catalunya. L'advocat també remarca que Llarena tampoc ha resolt els recursos presentats per l'advocacia de l'estat i la Fiscalia, els dos partidaris d'aplicar l'amnistia.