El combat per l'últim escó, en directe

Nació ha fet un seguiment amb tota la informació dels últims diputats en joc, a cada demarcació, i una projecció de com podia ser el resultat final amb l'escrutini avançat

11 de maig del 2024
Actualitzat el 12 de maig a les 22:51h
Totes les dades per seguir la pugna pels últims diputats.
Totes les dades per seguir la pugna pels últims diputats.

Els primers compassos de l'escrutini ja han permès intuir, aproximadament, els grans moviments de la nit. Des de llavors, l'atenció s'ha centrat en els últims diputats en disputa. Des d'aquesta peça s'ha anat seguint quants vots necessitava cadascuna de les candidatures per aconseguir un altre escó, en cada moment i a cada demarcació.

Igualment, Nació també ha ofert un càlcul actualitzat de quin podia ser el resultat definitiu, al final de la nit. Per fer-ho, s'ha ponderat el percentatge de vots escrutats a cada municipi —i districtes de Barcelona—, en cada moment, com si aquell resultat es mantingués amb el total de paperetes comptabilitzades. Això ha permès calibrar el possible escenari resultant, malgrat el ritme diferencial de recompte a cada municipi. En el cas d'aquells amb un 0% d'escrutini, s'ha fet un càlcul preveient que l'evolució respecte del 2021 fos la mateixa que la dels altres municipis de la comarca.

 

Aquest càlcul no és perfecte, perquè hi ha comportaments electorals diferents també entre barris. Tot i això, sí que ha permès reduir la incertesa i aproximar quines poden ser les tendències del recompte. Igualment, també s'ha pogut consultar, en cada moment, quina proporció dels vots ja s'hauria computat per a cada formació, en cada moment, en funció del seu nivell de suport de fa tres anys. És a dir, si l'escrutini avançava més de pressa als municipis que, el 2021, van votar més a uns determinats partits.