Concerts, castellers i degustacions: així se celebra la Diada a la resta del món

Les delegacions del Govern a l'exterior han organitzat celebracions per a aquest Onze de Setembre amb l'excepció del Marroc, on s'ha suspès un acte a causa del terratrèmol

Una estelada gegant a una manifestació de la Diada.
Una estelada gegant a una manifestació de la Diada. | ACN
Nació
11 de setembre del 2023
Actualitzat a la 13:32h
Les delegacions del Govern a l'exterior també celebren la Diada amb una vintena d'actes en una quinzena de països. En alguns casos -com per exemple les delegacions a França, al Regne Unit i Irlanda, Alemanya i els Estats Units (Nova York)- han organitzat celebracions per a aquest mateix dilluns mentre que d'altres ja ho han anat fent des de la setmana passada i d'altres en els pròxims dies. Ho faran amb concerts, actuacions castelleres, recepcions institucionals, degustacions de productes catalans i taules rodones, entre d'altres. En el cas del Marroc, s'ha cancel·lat l'acte previst a Rabat després del terratrèmol que ha afectat el país.
 

Els actes per la Diada a la resta d'Europa

- A Brussel·les, la Delegació del Govern de la UE, ha organitzat un concert de piano per aquest dimecres que ve a l'Espai Catalunya Europa.

- A Andorra ha organitzat una acció simbòlica a les xarxes socials amb un escrit d'Andreu Claret, autor molt vinculat amb el país.

- La delegació del Govern a França ha organitzat per aquest dilluns a la tarda una recepció al Museu de la Moneda de París i ahir ja va celebrar una trobada amb la comunitat catalana amb una actuació dels Geperuts de París i els Castellers de Mallorca a la Plaça Saint-Sulpice de la capital francesa.

- La delegació al Regne Unit també celebra aquesta tarda una recepció institucional.

- La d'Alemanya convida a la comunitat catalana a una trobada amb productes de DO protegida i actuacions musicals al GLS Campus de Berlin.

- La delegació del Govern a Portugal ha organitzat un acte institucional al Museu Nacional de Arte Antiga Lisboa per aquesta tarda, amb la presència prevista de la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret.
 
- A Suïssa, el Museu d'Art d'Història de Ginebra acollirà una taula rodona aquest dimecres sobre l'aposta del Govern per l'esport femení i s'exposarà el model esportiu del Barça.

- A l'Alguer, aquest diumenge la Villa Mosca va acollir una recepció institucional i un concert d'Eleonara Peana i aquest vespre l'església de San Lorenzo in Miranda de Roma hi haurà una altra recepció institucional i un concert a càrrec del trio Marala.

- La delegació del Govern a l'Europa Central ha repartit la commemoració en tres dies diferents a Eslovènia, on aquest divendres hi va haver una recepció institucional i un concert solidari amb artistes catalans; a Viena, amb una altra recepció institucional i una actuació del duo de guitarres Ribera-Sàbat ahir diumenge; i el cap de setmana que ve amb una trobada amb la comunitat catalana de Polònia.

- A Zagreb, el grup Ginestà va oferir-hi un concert dissabte i la delegació del Govern al sud-est d'Europa el xef croat Christian Misraca i la catalana Carlota Claver van elaborar una degustació de plats tradicionals mediterranis.

- Per primer cop, el Govern ha fet arribar la Diada al centre polar àrtic, amb diverses activitats lúdiques i infantils a la ciutat noruega de Tromso.
 

La Diada també arriba continent americà

- La delegació als Estats Units i al Canadà inaugurarà aquesta tarda l'exposició "La llengua catalana, 10 milions de veus europees" a la Casa Hispànica de la Universitat de Colúmbia, mentre que dijous que ve, la delegació de Washington oferirà un espectacle de dansa i arquitectura que retrà homenatge a Lluís Domènech Muntaner a càrrec de la directora de cinema Stacey Manchel Kusell.

- A Mèxic, la delegació del govern al país asteca i a l'Amèrica Central va oferir un còctel dijous passat amb el cos diplomàtic i aquest diumenge va tenir lloc una trobada amb la comunitat catalana.

- Al Con Sud, la Diada coincidirà amb la inauguració oficial de la restauració i de la nova il·luminació de la façana modernista del Casal i es recordarà el 50è aniversari del cop d'estat a Xile i el procés de recuperació democràtica.