El pessimisme s'imposa a ERC: «No serà una bona nit»

Els republicans preveuen que la baixa participació els castigarà i asseguren que les dades els "obligaran a fer una reflexió"

Oriol Duran i Raquel Sans, aquest diumenge a l'Estació del Nord de Barcelona.
Oriol Duran i Raquel Sans, aquest diumenge a l'Estació del Nord de Barcelona. | Ricard Novella
12 de maig del 2024
Actualitzat a les 20:51h

Lectura contundent i sincera de les primeres dades del 12-M per part d'ERC. El pessimisme s'ha imposat entre els republicans un cop vistes les dades de l'avançament sobre la participació electoral, que indiquen pujades a llocs on no es voten opcions independentistes, i baixades on s'havia optat últimament per ERC, Junts o CUP. "Aquesta no serà una bona nit per ERC", ha declarat la portaveu del partit Raquel Sans en una breu compareixença des de l'Estació del Nord de Barcelona, on ERC segueix l'escrutini.

Els republicans han volgut fer un exercici de sinceritat i d'"assumpció de la realitat" fent aquestes declaracions, amb un objectiu principal: ser transparents amb la seva militància, que en comparació amb les eleccions espanyoles i municipals de l'any passat, s'ha mobilitzat i implicat molt més. "Les primeres sensacions ens indiquen que seran unes dades que no ens agradaran i ens obligaran a fer reflexions aquesta nit", ha afegit Sans.

ERC celebra la nit electoral amb militants i amb el president i candidat, Pere Aragonès. Ha arribat a tocar de les vuit a l'Estació del Nord acompanyat de la seva dona, Janina Juli. El partit preveu que sigui ell qui comparegui per valorar els resultats. Dilluns, en la roda habitual que els republicans fan, compareixerà el president del partit, Oriol Junqueras, que també és a l'Estació del Nord per seguir la nit electoral.