Laure Vega, Laia Estrada i Xavier Pellicer, a l'acte de la CUP a Sabadell

La CUP retreu a ERC i Junts que s'hagin «doblegat» l'última legislatura: «Havíem de resistir»

Els anticapitalistes acusen Illa de ser "el portaveu de la patronal" i fan una crida al vot per poder ser "determinants"

Laure Vega, Laia Estrada i Xavier Pellicer, a l'acte de la CUP a Sabadell
Laure Vega, Laia Estrada i Xavier Pellicer, a l'acte de la CUP a Sabadell | Maria Asmarat / ACN
Redacció
05 de maig del 2024
Actualitzat a les 20:10h

La CUP ha lamentat aquest diumenge el paper que han tingut els partits independentistes durant l'última legislatura i ha carregat contra ERC i Junts. "Us heu equivocat, no ens havíem de doblegar, havíem de resistir", ha expressat el número quatre dels anticapitalistes a Barcelona, Xavier Pellicer. D'altra banda, la candidata cupaire, Laia Estrada, també ha assenyalat el líder del PSC, Salvador Illa, i l'ha acusat de ser "el portaveu de la patronal".

Ho han fet en un acte a Sabadell, on han demanat el vot per "ser tan forts com sigui possible i ser determinants" i s'han reivindicat com l'única formació capaç de construir una "alternativa". "Res no indica que la resta de formacions vulguin fer una cosa diferent de les que s'han fet fins ara", ha afirmat Estrada.

Amb tot, la CUP ha continuat posant sobre la taula la necessitat de "recuperar una agenda social i nacional pròpia" i deixar d'esperar que Madrid "doni permís". "Hem de deixar de pensar que no hem de molestar a les grans empreses, que és el que s'està fent fins ara", ha etzibat la cap de llista. "Hem de fer avançar el nostre procés d'autodeterminació defensant i guanyant drets", ha exclamat.