El DAR i la CIA col•laboraran per promocionar i potenciar la cuina catalana als Estats Units

Publicat el 03 de juliol de 2008 a les 11:43
 
El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, acompanyat del president de Prodeca, Joan Gené, s’ha reunit amb el president i el director d’iniciatives estratègiques de The Culinary Institute of America (CIA), Tim Ryan i Greg Drescher, respectivament. L’objectiu de la trobada era conèixer a fons aquesta institució per així poder establir vincles de col·laboració més estrets amb l’objectiu de promocionar i potenciar la gastronomia catalana als Estats Units. En aquest sentit, el proper mes d’octubre representants de la CIA es desplaçaran a Catalunya per treballar més a fons un programa de col·laboració a cinc anys vista i per conèixer alguns centres de referència a nivell de recerca agroalimentària, com ara l’Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA), el Centre de Noves Tecnologies Agroalimentàries (CENTA) i la Fundació Alícia, amb la qual estan molt interessats d’establir ponts de col·laboració.
 
Prodeca va signar el passat mes de març, en el marc de la fira Alimentària 2008, un conveni de col·laboració amb aquesta universitat. Fruit d’aquest conveni durant aquest any es realitzaran tres iniciatives en les quals Prodeca hi tindrà un paper destacat: el show room a l’Astor Center celebrat ahir, la posada en marxa en el mes de setembre del web WorldsofFlavorsSpain.com i la celebració en el mes de novembre del XI International Conference and Festival Worlds of Flavors: A Mediterranean Odyssey.
 
El conseller Llena, que s’ha mostrat molt satisfet de la trobada, ha explicat que la CIA està molt interessada en la cuina catalana ja que coneix la qualitat dels productes agroalimentaris catalans i la professionalitat dels seus cuiners. Segons Llena, aquesta institució segueix amb un gran nivell d’expectació la revolució culinària que Catalunya ha iniciat en els últims anys i té com a restauradors de referència certs cuiners catalans.
 
Pel responsable del DAR és molt important poder col.laborar amb aquesta prestigiosa universitat culinària ja que té gran poder de decisió en el que es compra i es ven a nivell d’alimentació als Estats Units. D’altra banda, segons el conseller, cal aprofitar la gastronomia per poder donar a conèixer Catalunya i els seus productes de gran qualitat arreu del món i poder comptar amb la col.laboració de la CIA per fer-ho és un gran oportunitat que no hem de menystenir.
 
The Culinary Institute of America, el Harvard de la gastronomia
 
Fundat el 1946, l’Institut Culinari d’Amèrica és una universitat independent sense finalitats lucratives, que ofereix llicenciatures i títols de grau en arts culinàries i en fleca i rebosteria, i que té com a missió formar els millors professionals de la cuina. És considerada la principal universitat d’arts culinàries del món.
 
Té capacitat per 2.300 alumnes, i compta amb una xarxa de 37.000 antics alumnes que han fet possible el prestigi de la institució a tot el món.
 
Ofereix cursos per als professionals de la indústria alimentària i els amants de la cuina en el campus principal de la universitat a Hyde Park (Nova York) i a Greystone (St. Helena, Califòrnia). Greystone també ofereix títols en fleca i rebosteria, arts culinàries avançades i vins.
 
The Culinary Institute of America és l’autoritat culinària de referència dels Estats Units, font de consulta i generadora de tendències. Així ho demostra el fet que cada mes reben més de 2 milions de visites al seu espai web, per a consultes gastronòmiques de professionals amb poder de decisió.
 
Els professors i els estudiants del CIA segueixen l’actualitat de la gastronomia espanyola, i concretament la catalana. Per això, el 2006 van dedicar la 9a edició del seu congrés, que va tenir lloc a Napa Valley (Califòrnia), a la gastronomia espanyola.