ERC confia que les entitats del Pacte Nacional acabin avalant el referèndum unilateral

Sabrià espera que els "comuns" i la resta d'associacions "no s'alinearan amb l''statu quo', amb els que no volen que res canviï, sinó que es mantindran al costat de la majoria social d'aquest país"

24 d'abril del 2017
Actualitzat a la 13:34h

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, en roda de premsa aquest dilluns. Foto: @Esquerra_ERC


El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, celebra que la recollida de signatures del Pacte Nacional pel Referèndum el dia de Sant Jordi evidencia que "el compromís d'aquest país amb el referèndum és inalterable", després que prop de 5.000 persones s'hi mobilitzessin per reunir nous suports. Així ho ha assegurat aquest dilluns en roda de premsa després d'ironitzar que es van aconseguir "més signatures que Xavier Bosch", quan també ha confiat que "totes aquestes forces no s'alinearan amb l'statu quo, amb els que no volen que res canviï, sinó que es mantindran al costat de la majoria social d'aquest país".

Era un nou missatge cap a l'espai dels "comuns", que posen condicions per sumar-se a un referèndum unilateral com el que el Govern ja preveu que organitzarà. "Si arriba el moment, farem el referèndum, amb tot el convenciment, sense demanar permís", ha afirmat Sabrià, que ha insistit que espera que "la pluralitat de forces que es va veure ahir es mantinguin al nostre costat, i no al de l'statu quo". 

Així mateix, ha celebrat l'acte unitari en favor del referèndum que va fer divendres l'executiu català, ja que "la confiança necessita gestos" i aquell "va ser un gest important". La signatura del compromís pel referèndum per part de tots els alts càrrecs "ajuda a posar certesa on algú podria posar incerteses", ha destacat el dirigent republicà.

Independència per fer front a la corrupció

De fet, en relació a la imputació de l'exministre Eduardo Zapalana, Sabrià ha assegurat que aquesta "alimenta la voluntat de fer un nou país que faci front amb totes les conseqüències a la corrupció". Així, ha recordat que 12 dels 14 ministres de José María Aznar estan sent processats o ja han estat condemnats, fet que li genera "vergonya".