ERC i Junts demanen allargar el tancament dels col·legis electorals pel caos a Rodalies

Republicans i juntaires insten les juntes electorals a donar marge als votants que s'han de desplaçar

Un col·legi electoral de Barcelona, aquest 12-M
Un col·legi electoral de Barcelona, aquest 12-M | Hugo Fernández Alcaraz
Redacció
12 de maig del 2024
Actualitzat a les 17:03h

ERC i Junts han demanat a les juntes electorals -els republicans només a les de Barcelona i Tarragona- que allarguin l'horari de tancament dels col·legis electorals, previst per a les 20:00 hores, arran de les incidències a la xarxa de Rodalies. Unes incidències que el mateix director, Antonio Carmona, ha definit com "les més importants dels darrers dos anys", en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio.

En aquest sentit, la Junta Electoral de Tarragona ha estat la primera a pronunciar-se. Assenyala que la petició feta excedeix les seves competències i ho ha comunicat a la Junta Electoral Central. En última instància aquest serà l'òrgan encarregat de decidir si allarga la jornada electoral una hora més tal com han demanat els dos partits. 

Al seu torn, el Ministeri de Transports no descarta que l'incident sigui fruit d"una acció intencionada", segons han avançat fonts del ministeri a La Vanguardia i ha confirmat l'ACN. Des del Ministeri, no asseguren al 100% que es tracti d'un fet intencionat, però sí que apunten que podria ser-ho i admeten que contemplen aquest escenari. En aquest sentit, el senador del PSC per Barcelona, Gabriel Colomé, ha insinuat que es tracta d'un sabotatge.

El resum de les incidències és el següent. L’R1 té el seu inici i final a Badalona, i s’encaminen els viatgers al metro; l’R2 sud i els Regionals tenen el seu recorregut habitual; l’R4 sud té l’inici i final a Sants; l’R4 nord circula entre Cerdanyola i Manresa/Lleida i entre Montcada i Reixac i Portbou; l’R3 funciona entre Montcada Ripollet i Puigcerdà, i a l’R7 i l’R8 hi ha servei alternatiu per carretera. Tot plegat fa que els votants que tenien previst desplaçar-se amb transport públic per votar s'hagin trobat amb la impossibilitat d'arribar al destí.