ERC reclama al PSOE que deixi de vetar la compareixença de Villarejo al Congrés

Rufián demana a Pedro Sánchez que, si ha forçat canvis al partit, doni instruccions als seus diputats perquè permetin les explicacions de l'excomissari | El republicà recorda que Villarejo "ha treballat per onze ministres i pot parlar malament del PSOE"

26 de juny del 2017
Actualitzat a la 13:20h

Gabriel Rufián, a la seu d'ERC. Foto: ERC


ERC creu que ja no hi ha excuses per seguir vetant la compareixença de l'excomissari José Manuel Villarejo després que aquest fes una entrevista a "Salvados". Així, el portaveu adjunt dels republicans al Congrés, Gabriel Rufián, ha agraït a Jordi Évole el seu "periodisme valent" que va permetre que es veiés allò que "PP, PSOE i C's porten quatre mesos intentant que no se sàpiga o es vegi". "S'han acabat les excuses, especialment per part del PSOE", ha asseverat en roda de premsa.

"Fem una crida a Pedro Sánchez i li diem que, si realment el seu és un PSOE nou i d'esquerres, digui als seus diputats que deixin de vetar de manera reiterada la compareixença de senyors com Villarejo, [Alfredo Pérez] Rubalcaba o Martín Blas", ha etzibat el dirigent d'ERC, que ha denunciat que els socialistes van oferir-los que, si els republicans s'oblidaven de Villarejo i Rubalcaba, el PSOE acceptaria que compareguessin Eugenio Pino i José Ángel Fuentes Gago -que finalment intervindran el 4 de juliol- i no els vetarien les propostes de conclusions. "No és una oferta, sinó un xantatge", ha denunciat.

De fet, Rufián ha lamentat que, en l'última reunió de preparació de la comissió, a porta tancada, "ERC és l'únic que demana la compareixença de Villarejo i Rubalcaba". "Ho dic i ho aviso per si de cas les conclusions d'ERC són vetades", ha apuntat, i ha insistit en burxar els socialistes: "Denunciem l'omertà, la pinça, la qual és dramàticament lògica que PP la faci i també que ho faci C's com a marca blanca, la pregunta és per què ho fa el PSOE". "Potser perquè Villarejo ha treballat per onze ministres i pot parlar malament del PSOE", ha assenyalat.

La desmemòria de Bárcenas

Pel que fa a la intervenció de l'extresorer Luis Bárcenas a la comissió d'investigació del finançament del PP, el dirigent d'ERC ha afirmat que ja s'imaginava que tindria un "atac de desmemòria", perquè així apareix en una escena de la pel·lícula El Padrí 2. "Per què era tan valent fa dos anys i ara no ho és gens?", s'ha preguntat, i ha insistit, insinuant un acord amb la cúpula popular: "Per què parla tant davant del jutge fa uns mesos i ara no diu res?".