Estrasburg avala la condemna de l'Audiència Nacional contra Pablo Hasél

El Tribunal Europeu de Drets Humans rebutja per unanimitat el recurs del raper i nega que se li hagin vulnerat drets a Espanya

Pablo Hasél, durant la detenció
Pablo Hasél, durant la detenció | ACN
09 de novembre del 2023
Actualitzat a les 11:00h
El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) ha rebutjat el recurs de Pablo Hasél per unanimitat i ha avalat, així, la sentència de l'Audiència Nacional contra el raper per enaltiment terrorisme i injúries a la corona. Hasél considera que se li han vulnerat els drets de llibertat de pensament i llibertat d'expressió, però el Tribunal d'Estrasburg ho nega i sosté que Espanya li va respectar tots els drets.

En la sentència, el tribunal considera que la sentència dels tribunals espanyols i la condemna a presó no va ser "desproporcionada" i que el recurs del raper "no té fonaments". D'aquesta manera, ratifica el veredicte dels jutges, que li van imposar nou mesos de presó, i la causa acaba el seu recorregut. 

El TEDH diu que les afirmacions de Hasél, en què incitava a donar suport al terrorisme, van arribar a un gran públic i eren potencialment perjudicials. Així, avala el criteri "raonable i proporcional" dels tribunals espanyols. Alhora, Estrasburg recorda que si no hagués tingut altres condemnes, no hauria hagut d'entrar a la presó per aquest cas.

Pel que fa a les injúries a la corona, el TEDH diu que l'Audiència Nacional va analitzar de manera acurada les afirmacions del raper i que la resolució no va ser desproporcionada, i que les queixes de Hasél són infundades.

Hasél acumula quatre condemnes i des del febrer de 2021 està tancat a la presó on haurà de passar-hi sis anys i mig. El raper ha estat condemnat per enaltiment del terrorisme pel contingut de les lletres de les seves cançons, per agredir un periodista, i per agredir un testimoni en un judici contra un agent de la Guàrdia Urbana de Lleida.