Feijóo es vesteix d'Aznar per demanar la dimissió de Sánchez: «Marxi ja»

El líder del PP situa el president del govern espanyol com a responsable de la trama vinculada al cas Koldo, però el dirigent socialista insisteix que queden mil dies de legislatura: "Governarem fins al 2027"

Alberto Núñez Feijóo, al Congrés.
Alberto Núñez Feijóo, al Congrés. | Europa Press
16 d'octubre de 2024, 09:10
Actualitzat: 10:22h

"Quants vegades, com i quantes vegades vostè i la seva dona van parlar amb Víctor de Aldama, actualment a presó?". Així ha arrencat Alberto Núñez Feijóo la intervenció en la sessió de control al Congrés dels Diputats, marcada per la trama de presumpta corrupció que afecta el PSOE a l'entorn de Koldo García i José Luís Ábalos, antic escuder de Pedro Sánchez. El president del govern espanyol, a banda de presumir de col·laborar amb la justícia, ha retret al PP que posés en marxa la policia patriòtica i que fomentessin la "divisió" quan governaven. "No em trauran d'aquest carril, per molt que menteixin", ha asseverat Sánchez, visiblement molest davant del líder conservador.

Feijóo ha assenyalat que "tots els camins" condueixen al líder del PSOE, en relació amb el fet que els presumptes corruptes es referissin a ell com "el número u". "Senyor U, les institucions de l'Estat no poden estar al seu servei. Són dels espanyols. Marxi ja. Abans que m'insulti, li diré que no sorprèn a ningú que vostè estava al corrent de tot. Al marge del que determini la justícia, vostè ja té la seva sentència política: vam venir a acabar amb la corrupció i la van protagonitzar. Repartia carnets de decència i ara reparteix amnisties". ha apuntat el líder del PP, que ha emulat aquell "vagi-se'n, senyor González" de José María Aznar en la legislatura del 1993 al 1996, abans de guanyar les eleccions.

Sánchez ha indicat que queden mil dies de legislatura, però que Feijóo actua com si en quedessin "només deu". "Fa una oposició hiperbòlica. Nosaltres hem actuat, hem col·laborat i estem governant. D'aquí al 2027 volem deixar un país més unit i més pròsper", ha remarcat el dirigent socialista, que ha recordat els casos de corrupció del PP. "Al PSOE, qui la fa la paga. En el seu, quan es denuncia un cas de corrupció se l'expulsa", ha apuntat el president del govern espanyol, en referència a l'episodi de Pablo Casado, que va denunciar presumptes males pràctiques d'Isabel Díaz Ayuso -també vinculades a la pandèmia, com el cas Koldo- i va acabar sent expulsat del lideratge del PP.

"La seva agonia legislativa li semblarà una broma al costat de la seva agonia judicial", ha remarcat Feijóo, en referència a la situació de minoria parlamentària que té Sánchez, en plena negociació pel sostre de dèficit amb Junts com a pas previ als pressupostos generals de l'Estat. En les últimes hores, el partit de Carles Puigdemont s'ha enredat amb una hipotètica moció de censura del PP contra el PSOE. Laura Borràs, presidenta de la formació, va assenyalar que no descartava que el suport als popular, però Jordi Turull, secretari general, va remarcar que es tractava d'una "fantasia". La qüestió també ha aterrat en la primera sessió de control a Salvador Illa al Parlament.