Feijóo repesca Álvarez de Toledo com a portaveu adjunta al Congrés

El PP aposta per una línia dura en l'oposició parlamentària al govern de Sánchez i també recupera Rafael Hernando a l'equip de Miguel Tellado

Cayetana Álvarez de Toledo, en un acte a Barcelona
Cayetana Álvarez de Toledo, en un acte a Barcelona | Frederic Esteve
30 de novembre del 2023
Actualitzat a les 19:00h
Aposta per la línia dura del PP per fer oposició parlamentària al govern de PedroSánchez. La cúpula de la formació liderada per Alberto Núñez Feijóo ha repescat Cayetana Álvarez de Toledo com a portaveu adjunta al Congrés dels Diputats, i així s'unirà a l'equip del nou portaveu parlamentari dels populars, Miguel Tellado, que agafa el relleu de Cuca Gamarra.

No és l'únic perfil polític que va desaparèixer de primera línia amb l'arribada de Pablo Casado al partit. Feijóo també ha situat com a portaveu adjunt Rafael Hernando, mentre que també ha incorporat a l'equip de Tellado perfils de perfil dur com Sergio Sayas, exdiputat d'Unió del Poble Navarrès, que va trair la dinàmica de vot del partit a la votació de la reforma laboral. Altres noms que tindran pes en la direcció del grup parlamentari popular, segons el pla establert aquest dimarts a la reunió a Génova, són Esteban GonzálezPons, Borja Sémper o Elías Bendodo.

El partit ha defensat que la nova organització al Congrés combina "renovació i experiència" i és clau en un escenari en què, segons asseguren, el PSOE impulsarà un "enfonsament institucional sense precedents". Per això, els populars creuen que la vida parlamentària tindrà especial rellevància i defensen una oposició "responsable" davant un executiu "reaccionari, dèbil, dividit i radical".

El perfil propi d'Álvarez de Toledo ha fet d'ella una figura heterodoxa dins del seu partit. Fitxada en el seu moment per Casado, que la va designar portaveu al Congrés, la relació entre tots dos es va anar refredant fins al seu cessament com a portaveu. La diputada per Madrid -el 2019, número u de la llista del partit per Barcelona- es va alinear clarament amb Isabel Díaz Ayuso en el conflicte que al capdavall es va endur Casado l'any passat. Caldrà veure, en una hipotètica batalla entre Feijóo i la madrilenya, on se situa la nova portaveu adjunta dels populars.