Junqueras emplaça Sáenz de Santamaría al diàleg avisant-la que el compromís amb el referèndum és «ferm»

El vicepresident envia una carta a la seva homòloga espanyola concretant els termes de la reunió que han de mantenir a Barcelona | Malgrat el desacord del "qüestions essencials" indica que cal un intercanvi "serè i profund" entre els dos governs i adjunta un informe de la Cambra sobre el dèficit d'inversió de l'Estat

Sáenz de Santamaría i Oriol Junqueras
Sáenz de Santamaría i Oriol Junqueras | ACN
21 de novembre del 2016
Actualitzat el 22 de novembre a les 12:10h
El passat dimarts el consell executiu de la Generalitat va acordar convidar la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, a una reunió a Barcelona amb el seu homòleg català, Oriol Junqueras, per abordar els assumptes pendents de la carpeta catalana. Ella ho va acceptar d'immediat. Uns dies després, i hores després de que hagi pres possessió el nou delegat del govern central a Catalunya amb una promesa de diàleg, el líder d'ERC ha enviat una carta a la número dos del govern de Mariano Rajoy. En la missiva, a la que ha tingut accés NacióDigital i que s'ha enviat aquest mateix vespre a la Moncloa, Junqueras emplaça al diàleg sobre els temes quotidians però avisa que el compromís del govern amb el referèndum i el seu resultat "és ferm". De fet, amb certa ironia, el vicepresident no dubta que el compromís "ferm" amb el resultat serà l'actitud "de tots els demòcrates".

El vicepresident assenyala a la missiva que hi ha assumptes que requereixen "acords amb urgència d'obligat compliment" i per exemplificar els assumptes que estan pendents li envia el darrer informa de la Cambra de Comerç de Barcelona sobre els incompliments en matèria d'inversions. Junqueras afirma que és partidari del "diàleg permanent" però sense que això impliqui "renunciar ni un sol bri al mandat de la ciutadania". Encara que no es comparteixin qüestions "essencials", explica la carta, és necessària la reunió a Barcelona i també "encarrilar un diàleg serè i profund".

Junqueras i Sáenz de Santamaría, que mantenen una relació cordial però fins ara poc productiva, es van reunir el passat abril a Madrid. Mesos després el número dos del govern es va reunir amb el ministre d'Hisenda Cristóbal Montoro, a qui va demanar, entre altres coses, unificar i passar de curt a llarg termini els deutes de la Generalitat amb creditors.

Carta d'Oriol Junqueras a Soraya Sáenz de Santamaría by naciodigital on Scribd