Junqueras i Aragonès exhibeixen sintonia i inicien la cursa electoral: «Tornarem a vèncer»

La direcció dels republicans tanca files amb la candidatura del president de la Generalitat i assegura que "res fa més por a l'Estat" que una ERC amb "plenitud de forces"

Aragonès i Junqueras, aquest dissabte.
Aragonès i Junqueras, aquest dissabte. | ACN
20 de gener del 2024
Actualitzat a les 14:01h
Reforços i estructura ben definida per encarar un dels anys més complexos per ERC, en què el partit intentarà fer un bon final de legislatura a la Generalitat per intentar mantenir-se entre les formacions favorites a les urnes a començaments del 2025, quan es preveuen les eleccions catalanes. El consell nacional dels republicans, reunit aquest dissabte al centre de Barcelona, avalarà tots aquests canvis proposats per la direcció: reforçar l'àrea de comunicació de l'executiva i tancar files amb que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, torni a ser el candidat a presidir el Govern. "Estic convençut que tornarem a vèncer. Vencent ERC guanya Catalunya", ha proclamat Aragonès davant de les seves bases, agraït pel suport i la confiança, i llançant un dels primers eslògans de la cursa electoral.

Tota la posada en escena estava mil·limètricament pensada. En els últims mesos s'havia especulat amb la possibilitat que Aragonès no fos el candidat a les pròximes catalanes en el cas que el president del partit, Oriol Junqueras, es pogués presentar si l'amnistia s'aplicava amb celeritat. Finalment, el calendari de la mesura de gràcia ho ha impedit, i per això ara la direcció ERC ha volgut desfer els dubtes, evitar el soroll, i tancar files al voltant d'Aragonès. Tant el president del partit com el de la Generalitat s'han deixat fotografiar arribant plegats a l'auditori del COAC, on s'ha celebrat el consell nacional, i també abraçant-se fins a dues ocasions dalt l'escenari. "Avui és un dia d'alegria i de refermar les nostres conviccions", ha proclamat Junqueras.

Junqueras proclama Aragonès candidat


El president dels republicans ha estat el primer a parlar. Ho ha fet per lloar l'obra del Govern encapçalat per Aragonès. Ha ressaltat el "rècord històric" en inversió estrangera, en les exportacions, la salut de l'ocupació. "Aquest país té el millor Govern possible, encapçalat pel president de la Generalitat. I com estem convençuts que Aragonès és el millor president d'aquest país i és també el millor candidat per tornar a presentar-se, voldríem proposar que en el moment que pertoqui, puguem fer-li confiança", ha afegit Junqueras, que després de proclamar-lo candidat -a esperes d'unes primàries en que la militància ho ratifiqui-, ha donat pas a Aragonès. En una piulada a Twitter posterior, Junqueras ha assegurat que "res fa més por a l'Estat" que una ERC amb "plenitud de forces".