Junqueras reforça Riba i la situa de número tres en una direcció de «renovació» de 13 persones

L'expresident d'ERC obre la porta a "acollir" persones externes a la seva llista després del congrés del partit del 30 de novembre

Junqueras i Alamany presenten l'equip de la nova permanent d'ERC de la seva candidatura
Junqueras i Alamany presenten l'equip de la nova permanent d'ERC de la seva candidatura | Eli Don / ACN
28 de setembre de 2024, 14:20
Actualitzat: 15:08h

L'expresident d'ERC i candidat a tornar a dirigir el partit, Oriol Junqueras, ha presentat aquest dissabte l'equip que l'acompanyarà en la pròxima direcció de "renovació" del partit si la seva candidatura s'acaba imposant a la resta el 30 de novembre. Després de l'anunci d'Elisenda Alamany com a secretària general, i per tant número 2, aquest dissabte el republicà ha presentat al parc de Nou Barris de Barcelona la resta de persones que integraran la seva llista.

L'eurodiputada Diana Riba, per exemple, tindrà el càrrec de la presidència adjunta, que no existia i que la convertirà, de facto, en la número tres de la formació. A més a més, Junqueras ha incorporat dues secretaries generals adjuntes que ocuparan el fins ara vicesecretari de coordinació interna, Oriol López, i l'exregidora de Rubí i que s'especialitzarà en LGTBIQ+ i feminismes, Arés Tubau

Aquests cinc noms aniran acompanyats de set vicesecretaris generals i una d'adjunta, que ostentaran, en la seva majoria, figures vingudes del municipalisme. El fins ara secretari d'organització d'ERC, Pau Morales, serà el vicesecretari general d'organització, lluita antirepressiva i també finances, i l'actual regidor i exbatlle de Roses, Joan Plana, ocuparà la vicesecretaria d'estratègia.

La de comunicació, en canvi, serà per a Isaac Albert i la membre de l'executiva Norma Pujol es convertirà en vicesecretària de política sectorial. Per la seva banda, la senadora Laura Castel ostentarà la vicesecretaria de coordinació de cambres legislatives. El vicesecretari de municipalisme serà el regidor a Sabadell i també membre de l'executiva, Santi Valls. Finalment, la regidora de Vilafranca del Penedès, Laura Pelay serà vicesecretaria del món del treball i partit obert i es crearà una vicesecretaria general adjunta del món rural que liderarà Solés Carabasa.

A banda d'aquesta llista, l'expresident republicà també ha obert la porta a "acollir" persones externes després del congrés del novembre, incloent-hi, textualment, noms procedents d'altres candidatures i d'altres àmbits. Quan es presenti per complet la seva candidatura de Militància Decidim, la llista estarà integrada d'una trentena de persones. "Atès que cada dia intentem parlar amb tots en tots els llocs dels territoris, també intentarem incorporar, incloure, acollir, totes les sensibilitats de tots els territoris", ha expressat Junqueras, la qual cosa implica també, segons ha apuntat, persones d'altres candidatures que es presenten al congrés.