Junqueras reivindica ERC com l'únic partit que representa la «pluralitat i diversitat» de Catalunya

En un acte sectorial sobre la gestió de la diversitat amb candidats de múltiples sectors socials i polítics, els republicans insisteixen en l'aposta de governar per la Catalunya sencera enfront de l'"egoisme" del PSC i Junts

Oriol Junqueras, aquest dimarts en un acte sectorial d'ERC.
Oriol Junqueras, aquest dimarts en un acte sectorial d'ERC. | Marc Puig / ERC
07 de maig del 2024
Actualitzat el 08 de maig a les 0:03h

A l'hora de confeccionar les llistes, Oriol Junqueras, president del partit, tenia una obsessió. Fer que s'assemblin "al màxim" a la societat catalana. És a dir, que no fossin una enumeració dels consellers que han estat al Govern aquests últims tres anys, sinó una representació de la diversitat. Una de les apostes per exemplificar això va ser situar Najat Driouech, la primera dona amb vel que ha trepitjat el Parlament i que ha anat escalant posicions dins del partit en la carpeta de drets socials, ocupés un dels llocs més destacats: el 4 per Barcelona. Aquest dimarts Junqueras, en un acte sectorial sobre la gestió de la diversitat, ha reivindicat aquesta aposta.

"Catalunya és un país plural i divers, i ens sentim orgullosos de representar aquesta pluralitat que ens enriqueix", ha ressaltat el president del partit. Al seu costat hi eren persones de sensibilitats i sectors socials diversos que formen part d'ERC. Com els consellers Joan Ignasi Elena i Joaquim Nadal, provinents del PSC. O el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, que havia tingut el carnet convergent a la cartera durant dècades. També l'exconsellera Dolors Bassa, històrica sindicalista. També l'expresidenta del Parlament i una de les màximes representants de l'ANC més plural, Carme Forcadell, i la número 18 per Barcelona, la militant antiracista Yasmina Sánchez, provinent de Comunistes.

El president d'ERC també ha volgut desmarcar la seva formació de la resta de partits, a qui ha acusat d'actuar "amb molt més egoisme i una mirada molt més curta i tàctica". "Només estan preocupats per veure com pacten entre ells, per maximitzar la quantitat de poder que tenen. Nosaltres afortunadament no som així" ha assegurat.

En els últims dies Junqueras, que ha participat diàriament en actes dels republicans, ha posat especial èmfasi en el discurs a favor de la Catalunya diversa. "Hem d'intentar treballar per tothom. Pensar en tothom. En la Catalunya dels 8 milions d'habitants. Hi ha altres partits polítics que enyoren la Catalunya que només en tenia 6. No pas perquè fos millor que ara, sinó perquè enyoren els privilegis que hi tenien. La gent de Junts i el PSC enyora aquella Catalunya. Però nosaltres estimem la Catalunya dels 8 milions i volem que tothom hi visqui bé", ha repetit en reiterades ocasions.

Ara fa setmanes, en una entrevista a Nació, Junqueras ja va reivindicar que la llista s'ha d'assemblar a la societat que ERC vol representar, a la "majoria de la societat", perquè sigui útil "per al conjunt" i especialment als que més hi aporten i que més necessiten. "Aquest és el nostre objectiu. Que ningú es perdi pel camí perquè l'atzar de la vida no l'ha acompanyat", va reblar.