​La CUP denuncia des de Ripoll que Vox i Aliança Catalana són el mateix

La diputada Mireia Vehí fa una crida a combatre l'extrema dreta tant a les institucions com al carrer

Mireia Vehí i el regidor de la CUP a Ripoll, Dani Vilaseca
Mireia Vehí i el regidor de la CUP a Ripoll, Dani Vilaseca | Laura Fígols / ACN
08 de juliol del 2023
Actualitzat a les 14:39h
La CUP ha escollit Ripoll com una de les primeres poblacions que han visitat en campanya. No ha estat una elecció casual: des de fa tres setmanes és el municipi més gran de l'Estat governat per l'extrema dreta. En aquest sentit, la formació de l'esquerra independentista ha equiparat Vox i Aliança Catalana. “Fan el mateix: assenyalar els febles i defensar els poderosos”, ha assegurat la diputada Mireia Vehí, cap de llista per Girona.
 

Combatre l'extrema dreta

L'avanç de l'extrema dreta no és un fenomen ni català ni espanyol. “La solució de l'últim contra el penúltim no l'han inventat ni Vox ni Aliança Catalana. És comuna en tots els partits ultres d'Europa”, ha assenyalat Mireia Vehí des de Ripoll. En aquest sentit, ha considerat que és una recepta “covarda i cruel”.

La CUP, que es vol alçar com a “dic de contenció” a l'extrema dreta arreu, assenyala que els ambdós partits tenen en comú que deshumanitzen col·lectius, legitimen la violència, usen les fake news com a estratègia política i l'ús de perfils falsos a les xarxes per assetjar.

“Si Aliança Catalana acaba entrant al Parlament s'acabarà aliant amb Vox, ja que comparteixen les mateixes polítiques”, ha assegurat Vehí després que Sílvia Orriols plantegés la possibilitat de fer una coalició que amb altres formacions extraparlamentàries a les properes eleccions.

Com es concreta intentar aturar l'extrema dreta el 23-J? Per Mireia Vehí passa per un vot negatiu a qualsevol coalició PP-Vox i a condicionar el suport a Pedro Sánchez a tenir data i pregunta del referèndum.
 

“Ni un dia més amb l'extrema dreta a l'Ajuntament de Ripoll”

La CUP ha fet la roda de premsa de campanya a davant de l'Ajuntament de Ripoll, una institució que just avui fa tres setmanes va veure com Sílvia Orriols es convertia en alcaldessa. Per Dani Vilaseca, regidor d'Alternativa-CUP, és imprescindible que “l'extrema dreta no governi ni un sol dia més”.

“Nosaltres vam intentar-ho tot fins a l'últim minut del passat 17 de juny”, ha recordat Vilaseca. Considera que ara s'obre una segona oportunitat d'acord amb la constitució del Consell Comarcal, prevista per al cap de setmana vinent. El regidor de l'esquerra independentista ha fet una crida a ERC i Junts a incloure una majoria alternativa al consistori en l'acord de governabilitat de la institució comarcal.

“Fem una crida perquè es posin d'acord la setmana vinent i posin punt final a aquesta trajectòria de desavinences”. En aquest sentit, ha assenyalat que cada dia amb Aliança Catalana al govern “és un dia que es perd” en la lluita pels drets socials, l'habitatge digne i serveis públics de qualitat. “L'extrema dreta ha crescut, en part, per l'abandonament crònic del Ripollès”, ha conclòs el regidor cupaire.