La defensa de Forcadell demana al Suprem que assumeixi la causa contra el Govern

El tribunal va unificar ahir totes les causes vinculades amb la mesa del Parlament

10 de novembre del 2017
Actualitzat el 11 de novembre a les 11:33h

Els consellers del Govern, a l'Audiència Nacional. Foto: ACN


La defensa de Carme Forcadell, l'advocat Andreu Van den Eynde. ha presentat un escrit al Tribunal Suprem perquè assumeixi la causa contra el Govern que està instruint l'Audiència Nacional. El text argumenta que totes dues causes tenen una connexió evident -tot assenyalant que les querelles de la Fiscalia són pràcticament idèntiques-, i que la investigació hauria d'estar centralitzada per un sol òrgan judicial. Així mateix, també al·lega que la dispersió provoca indefensió als investigats i que el fet que la investigació impliqui aforats i no aforats no és condició per separar-la.

Justament ahir, el magistrat instructor del Tribunal Suprem (TS), Pablo Llarena, va reclamar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) absorbir la causa contra els membres sobiranistes de la mesa del Parlament per delictes de desobediència i prevaricació per permetre votacions contràries a les suspensions del Tribunal Constitucional (TC). Es tracta de la investigació que va arrencar l'octubre de 2016 contra la presidenta de la cambra catalana, Carme Forcadell, per permetre la votació de les conclusions de la comissió del procés constituent i que des d'aleshores s'ha anat ampliant. Actualment, ja inclou l'aprovació de les lleis del referèndum i de transitorietat, que van permetre l'1-O i la declaració d'independència. I també afecta Lluís Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó, Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet.

En cas que el Suprem accedeixi ara a assumir la causa contra el Govern, podria revisar les mesures cautelars decretades per la jutge de l'Audiència Nacional, que aquesta setmana va rebutjar deixar en llibertat els vuit consellers

Junqueras i la resta de membres del Govern dormen a la presó des de dijous passat després que la jutge Carmen Lamela dictés el seu empresonament apuntant la possibilitat de reiteració delictiva, risc de fuga i destrucció de proves.

Mesa TS Competencia by naciodigital on Scribd