La direcció del PDECat confirma que resoldrà les incompatibilitats al gener

David Bonvehí, coordinador organitzatiu, ho ha avançat abans que arrenqués el torn obert de paraules | Els quadres del partit constitueixen el primer consell nacional de la formació, presidit per Mercè Conesa

Marta Pascal i David Bonvehí han ensenyat la nova seu del PDC a la premsa aquest dilluns
Marta Pascal i David Bonvehí han ensenyat la nova seu del PDC a la premsa aquest dilluns | Isaac Meler
26 de novembre del 2016
Actualitzat a les 19:03h
El coordinador organitzatiu del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat), David Bonvehí, ha confirmat aquest dissabte als consellers nacionals de la formació que els casos dels afectats pel règim d'incompatibilitats es resoldran al gener, tal com va avançar NacióDigital. Bonvehí ha fet aquest anunci durant el primer consell nacional del PDECat, que s0ha constituït avui en una reunió a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. La seva intervenció ha arribat abans que arrenqués el torn obert de preguntes en què sectors del partit tenien previst alçar la veu per denunciar els casos d'incompatibilitats.

En total són cinc els dirigets afectats pels estatuts, que estableixen que cap membre de la presidència o de la direcció executiva pot acumular més de dos càrrecs entre orgànics i institucionals. Es tracta de Neus Munté, consellera de la Presidència, diputada i vicepresidenta del PDECat, i d'Elsa Artadai, directora general a Palau, un càrrec incompatible amb el fet de ser a la cúpula. Els altres tres casos són els d'Albert Batet, Lluís Guinó i Montserrat Candini, que són diputats i alcaldes al mateix temps.

Informe previ

El consell nacional del proper mes de gener servirà per resoldre la qüestió, segons informen les fonts consultades. Caldrà un informe de la comissió per a la qualitat democràtica, que encara s'ha de constituir. Una de les que segurament demanarà una excepció al règim d'incompatibilitats -és necessari tenir dos terços dels vots del consell nacional per afegir-ne una- és Elsa Artadi, mentre que la resta ho ha de reflexionar.

Aquesta comissió es constituirà, com l'econòmica, a mitjans de gener. Després serà el torn d'una nova convocatòria del consell nacional, que és la que resoldrà la qüestió. Els membres de la direcció que decideixin acollir-se a una excepció l'hauran de defensar davant dels quadres del partit.

El primer consell nacional del PDECat, presidit per Mercè Conesa, també ha servit per posar en marxa la nova fundació del partit -que integrarà la plataforma d'Artur Mas- i per triar els membres del comitè nacional. En formaran part els consellers, els presidents de les quatre diputacions i els caps de llista territorials.