La llista més «random» de les municipals? Els veïns d'un club de golf presenten candidatura

La Urbanització Golf Costa Brava, amb un soci del bufet d'advocats Roca Junyent com a alcaldable, vol fer sentir les seves reivindicacions a Santa Cristina d'Aro

Vista aèria del club de golf i la urbanització que es presenta a les eleccions municipals a Santa Cristina d'Aro
Vista aèria del club de golf i la urbanització que es presenta a les eleccions municipals a Santa Cristina d'Aro | Club Golf Costa Brava
27 d'abril del 2023
Actualitzat el 04 d'abril del 2024 a les 15:17h


Les eleccions municipalssempre deixen episodis anecdòtics. Pobles que tenen nou alcalde abans de votar, llistes fantasma, candidats que canvien fins i tot de comarca... Són pràctiques habituals cada quatre anys, quan es publiquen les llistes, però cap fet tan sorprenent com el que s'ha vist a Santa Cristina d'Aro enguany: els veïns de la urbanització d'un club de golf presenten candidatura per als comicis del 28-M.

Al municipi del Baix Empordà ha saltat la sorpresa quan, entre les candidatures publicades al Butlletí Oficial Provincial (BOP), apareix la llista amb el nom "Agrupació d'Electors Urbanització Golf Costa Brava". El seu nom a internet no apareix, tampoc a les xarxes socials, ni hi ha registres que s'hagin presentat anteriorment en altres comicis. D'on surt, doncs, aquesta candidatura?

L'alcaldable és Gonzalo Serrano Fonollosa, advocat i soci del prestigiós bufet d'advocats Roca Junyent. Tal com explica ell mateix a Nació, només pretenen "intentar aconseguir que s'escoltin les reivindicacions de la Urbanització al consistori". El mateix Serrano revela per què no hi ha senyals de la candidatura enlloc: "Volem ser rigorosos i no realitzar cap acte promocional fins que el 12 de maig s'obri la campanya electoral".

El Club Golf Costa Brava és un macrocomplex d'alt prestigi construït l'any 1962 que va inaugurar els camps de golf sis anys després. L'han trepitjat personalitats de rellevància com l'actor Sean Connery i fer-hi un recorregut sencer, amb els seus 18 forats, costa entre 75 i 100 euros. Tot i el sorgiment d'aquesta llista en suport de la urbanització, l'entitat privada se'n desmarca: "Malgrat la possible confusió que pugui crear el nom, no hi tenim cap mena de vincle", detallen a aquest mateix diari.