La mesa del Parlament manifesta el seu suport a Ruben Wagensberg i el PSC se’n desmarca

ERC, Junts i la CUP subscriuen un escrit de solidaritat contra la "persecució" que pateix el secretari quart, ara instal·lat a Suïssa, en la causa del Tsunami Democràtic

Ruben Wagensberg, en una imatge d'arxiu.
Ruben Wagensberg, en una imatge d'arxiu. | David Zorrakino / Europa Press
06 de febrer del 2024
Actualitzat a les 12:09h
La mesa del Parlament ha manifestat en la reunió d'aquest dimarts el seu suport cap al secretari quart, Ruben Wagensberg, per la persecució que pateix en el cas de Tsunami Democràtic. L'òrgan de la cambra ha consensuat un escrit que mostra la "solidaritat" i el "suport" cap al diputat davant les "greus i infundades acusacions" de les que està sent objecte. Tots els partits de l'òrgan rector -ERC, Junts i CUP- excepte el PSC l'han subscrit. Fonts socialistes asseguren que ja han manifestat el seu "suport personal" a Wagensberg, però consideren que la mesa no ha de fer cap declaració sobre aquesta qüestió i que en tot cas és competència dels grups parlamentaris.

"El Parlament de Catalunya sempre ha estat i està al costat de la llibertat d'expressió i contra la criminalització i persecució de les idees democràtiques, així com contra la repressió de la defensa i promoció d'aquestes idees. Per tot això, la mesa del Parlament manifesta el seu compromís amb els drets civils i polítics que Wagensberg podria tenir ara amenaçats i mostra el màxim respecte a la baixa per problemes de salut mental que està patint a causa d'aquestes infundades acusacions judicials", sosté l'escrit.

El jutge Manuel García Castellón, que instrueix la causa de Tsunami Democràtic, va ordenar aquest dilluns localitzar Wagensberg després que la setmana passada transcendís que ha marxat a Suïssa davant la pressió judicial a què el sotmet el mateix instructor. El magistrat, que dilluns passat va ordenar prorrogar la investigació per terrorisme sis mesos més, veu la possibilitat que Wagensberg hagi intentat "abstreure's de l'acció de la justícia", demana a la Guàrdia Civil que facin les comprovacions pertinents per veure si el diputat d'ERC es troba al seu domicili i assisteix al seu lloc de treball. Wagensberg ha explicat que és a Ginebra des de fa setmanes i que ha demanat la baixa laboral per l'ansietat que li suposa ser un dels investigats en la causa de Tsunami.