La Unió Europea accepta mediar per renovar el Poder Judicial

El comissari de Justícia Didier Reynders alerta que el procés no pot allargar-se més de dos mesos i cita Bolaños i González Pons per a una primera reunió dimecres que ve a la tarda a Brussel·les

 El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, i el comissari de Justícia, Didier Reynders, abans d'una roda de premsa.
El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, i el comissari de Justícia, Didier Reynders, abans d'una roda de premsa. | Consell de la UE
26 de gener del 2024
Actualitzat a la 13:17h
El comissari de Justícia, Didier Reynders, ha acceptat participar en un "diàleg estructurat" per desbloquejar la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Amb aquest objectiu, ha citat dimecres que ve a la tarda a Brussel·les (Bèlgica) per a una primera reunió el ministre de Justícia, Félix Bolaños, i el sotssecretari d'Institucional del PP, Esteban González Pons.

Així li ho ha comunicat el mateix Reynders a Bolaños i González Pons en una carta enviada a tots dos aquest matí de divendres en la qual els ha informat que accepta implicar-se en unes convserses que no poden allargar-se més de dos mesos, segons es detalla al text al qual ha tingut accés Europa Press i ha confirmat en una roda de premsa el portaveu de Reynders. 

En l'anunci, la Comissió Europea (CE) també ha subratllat que la renovació i posterior reforma del CGPJ és una qüestió "prioritària", tal com ja ha apuntat en els darrers informes sobre l'estat de dret a l'Estat per complir els "estàndards europeus". L'executiu comunitari ha insistit que el mandat de l'òrgan fa cinc anys que està caducat perquè els principals partits espanyols han estat incapaços de renovar-lo i que això està "causant problemes seriosos a l'administració de justícia a Espanya".

Justament el moviment de Brussel·les coincideix amb la celebració d'una reunió de ministres europeus de Justícia en la qual participen Reynders i Bolaños, que aquest dijous haurien abordat en una conversa informal el bloqueig del Poder Judicial.