L'esquerra independentista envia els líders polítics a la foguera: «Som Països Catalans»

Unes 5.000 persones s'han aplegat a la manifestació on també s'han cremat les banderes espanyola, francesa i europea

Manifestació de l'esquerra independentista de la Diada 2023
Manifestació de l'esquerra independentista de la Diada 2023 | Hugo Fernández
Nació
11 de setembre del 2023
Actualitzat a les 21:24h
L'esquerra independentista ha aplegat unes 5.000 persones, segons els organitzadors, en la seva manifestació particular de la Diada que cada any fan amb inici a la plaça d'Urquinaona i final a la plaça Comercial del Born. Enguany la marxa ha destacat per la desafecció i el descontentament amb la classe política, en general.

Tant és així, que durant la manifestació i també al final, s'han cremat imatges de diversos dirigents polítics com ara la del president de la Generalitat, Pere Aragonès, o la de l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni. 

També han anat a la foguera les imatges del líder popular, Alberto Nuñez Feijóo, del president en funcions, Pedro Sánchez, de la consellera de Sanitat de les Balears, Manuela García, i del dirigent de Vox valencià, Carlos Flores. 

L'acte ha finalitzat també amb foc. En aquest cas, s'han cremat les banderes espanyola, francesa i de la Unió Europea per tal de reivindicar que "Som Països Catalans", el lema de la capçalera dels anticapitalistes d'enguany. 

Durant la manifestació s'han sentit proclames com "sense desobediència no hi ha independència", "Urquinaona, ho tornarem a fer", "els Mossos també són forces d'ocupació" o "per la llengua i per la terra, el jovent en peu de guerra".
 
 
 

Manifestació de l'esquerra independentista de la Diada 2023 Foto: Hugo Fernández