Malestar a la Generalitat per la fi del teletreball. Uns 200 alts càrrecs, la majoria subdirectors generals i funcionaris, protesten contra la decisió d'eliminar la possibilitat de treballar des de casa a partir del 29 de gener, tal com ha avançat Catalunya Ràdio i ha pogut confirmar l'ACN.
Un grup de directius signen un manifest on lamenten la decisió i defensen que la presencialitat és un "model antiquat", mentre que consideren que caldria fer una avaluació independent i rigorosa de l’efectivitat del teletreball i no eliminar-lo. Fonts de Funció Pública reiteren que la derogació del teletreball per a un grup de 100 alts càrrecs tirarà endavant perquè volen que “dirigeixin equips i recorrin el país” i això és “incompatible amb treballar des de casa”.
Des de l'executiu recorden que la instrucció és una forma “de compromís, de prestigiar la direcció pública professional”, i que no es modificarà el decret de teletreball de l’agost del 2022. En els pròxims dies es preveu que el centenar de directius afectats rebin instruccions personalitzades sobre la derogació del seu model de teletreball, amb data d’inici a partir del 29 de gener.
En la instrucció, la Generalitat assegura que el teletreball és "difícilment compatible amb la naturalesa i les responsabilitats inherents" a aquests càrrecs. La instrucció ressalta l'"alt grau de responsabilitat estratègica" d'aquests llocs de treball i afegeix que tenen un "impacte directe en l'eficàcia i l'eficiència de les polítiques públiques", ja que són responsables de la planificació, coordinació i execució de les polítiques estratègiques de cada departament.